marți, 29 mai 2012

Trandafirul de gradina

In lume exista aproximativ 200 de specii de trandafiri si mai mult de 20.000 de soiuri. O adevarata descoperire pentru holticultori este trandafirul de gradina. De la nuante de roz, galben, alb, rosu , trandafirii ne ofera o paleta multicolora cu care ne putam rasfata atunci cand suntem obositi. Pentru incepatorii in gradinarit , ingrijirea trandafirilor pare fi un lucru complicat. Totusi tandafirul de gradina nu este o planta pretentioasa, cu greu ea va putea fi distrusa in totalitate.
Pamantul trebuie lucrat de doua ori pe an, primavara si vara, cu o sapatura adanca, ingloband toamna ingrasamintele organice. Creste atat la umbra cat si la lumina, insa pentru a inflori din abundenta pe perioada verii, se recomanda un teren cu cel putin cinci ore de soare pe zi. In timpul sezonului de crestere incercati sa asigurati ingrasamant.
Taiati trandafirii primavara devreme atunci cand acestia incep sa arate semne de crestere, de obicei sub forma de umflaturi rosii. Aceste umflaturi vor deveni ramuri noi. Udati in mod regulat. Trandafirii au nevoie de o sursa regulata de apa in timpul sezonului de crestere. In zonele mai aride ale tarii daca aveti mai multi trandafiri puteti instala un sistem de irigare.

Fertilizator granule pentru trandafiri 1 kg
38.39 Ron cu Tva



Confera stralucire, flori splendide care dureaza. Hranire optima prin efect imediat si indelungat (3 luni). Contine 30% azot in forma ISODUR. Fosfatul (5%) ofera stralucire si culori de durata. Continutul ridicat de potasiu (8%) intareste rezistenta la boli. Efect indelungat: ISODUR asigura cantitatea adecvata de azot si nutrienti timp de 3 luni. Este un sistem de fertilizare care elibereaza nutrienti in mod controlat. Efect imediat: fertilizatorul granule regleaza partial eliberarea imediata a nutrientilor astfel incat plantele primesc din prima zi toate elementele principale necesare.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu