marți, 29 mai 2012

Orhideele

Orhideele (Orchidaceae) formeaza o familie de plante in cadrul monocotiledonatelor care se disting prin complexitatea lor de flori si interactiunile sale ecologice. Este cea mai diversificata si raspandita dintre familiile de plante superioare. Familia orhideelor contine peste 30.000 de specii. Unele specii pot atinge inaltimea de 13 m. Parfumul lor de flori este variabil, de la aroma delicata a florilor Cattelya pana la aroma respingatoare a florilor din specia Bulbophyllum. Orhideele se gasesc in cea mai mare parte din lume, dar cel mai des la tropice. Cu toate acestea , adaptabilitatea lor le-a permis sa cucereasca o serie de nise ecologice, din locurile cele mai seci si calde de pe planeta au migrat pana la cele mai reci si umede. Orhideele sunt plante erbacee, perene (foarte rar anuale), terestre sau epifite, ocazional saprofite sau rareori micoheterotroficas. In ceea ce priveste orhideele epifite, se spune ca pot fi eterne. De fapt in natura , supravietuirea lor este legata de viata arborelui care le sustine. Se cunosc cateva plante recoltate la mijlocul secolului al xIx-lea, care sunt inca in crestere si inflorire in multe colectii. In speciile terestre tulpinile orhideelor sunt sub forma de rizomi sau cepe. In speciile epifite tulpinile sunt ingrosate la baza pentru a stoca apa si nutrinetii necesarii dezvoltarii lor. Exista doua tipuri de baza de crestere in cadrul familiei: de tip sympodial, care provoaca mai multe tulpini, si tipul  monopodial, care produce o tulpina unica. Orhideele terestre , uneori, au radacini tuberoase. In orhideele epifite radacinile sunt groase, bine dezvoltate, dotate cu aer, de culoare verde si care atarna din copaci. Florile orhideelor sunt foarte diversificate. Unele specii pot avea diferite moduri de aranjare a florilor, care sunt nedeterminate si uneori reduse la o singura floare, terminal sau axial. Cele mai multe orhidee au inflorescente cu doua sau mai multe flori, care de obicei apar de la o axa florala mai mult sau mai putin alungita care cuprinde o tulpina si o parte numita purtatoare de flori, numit cocean. Cea mai simpla metoda de multiplicare, de multe ori folosita de colectionari si de mici comercianti, este divizia de stem. Orhideele au nevoie de lumina dar nu le expuneti in razele directe ale soarelui, temperatura optima fiind intre 18 si 25°C. Udarea plantei se face o data pe saptamana cu apa la temperatura camerei (apa de ghiuveta statuta 24 h sau cea mi buna este apa de ploaie). Fertilizarea orhideelor se face o data sau de doua ori pe saptamana cand aceasta este in crestere. Cand planta ajunge la maturitate se reduce fertilizarea iar in perioada iernii orhideea intra in repaus. De retinut nu fertilizati orhideele imediat cum ati schimbat pamantul, intrucat substratul din comert de obicei contine si adaus de ingrasaminte.

Ingrasamant betisoare pentru orhidee
16.79 Ron cu Tva

COMPO Fertilizator betisoare pentru orhidee 20 buc.
- ingrijire usoara cu substante nutritive pentru orhidee minunate
- efect de lunga durata de pana la 3 luni
- toti nutrientii de baza si microelementele necesare plantei in fiecare betisor
- cu efect de lunga durata de pana la 3 luni
- pentru flori splendide pe termen lung

Pentru o ingrijire optima a plantelor utilizati numarul de betisoare de fertilizator mentionat in recomandarea de dozare. Introduceti complet un betisor in pamantul din ghiveci. Dupa 3 luni, repetati procedeul.
Perioada Martie-Octombrie: fertilizati la fiecare 3 luni.
                                  Perioada Noiembrie – Februarie:  se foloseste jumatate de doza.

Luciu frunze pentru orhidee 250 ml
27.59 Ron cu Tva


Efectele Luciului de frunze pentru orhidee:
- efect puternic de umezire pentru o clima optima a orhideei.
- evitarea petelor de calcar si efect de indepartare a prafului de pe frunze.
- cu efect de ingrijire:  pentru plante mai sanatoase si stimularea inflorescentelor

Frunzele pot fi stropite tot timpul anului, in special in lunile de iarna, 1 data pe saptamana. Depozitare  intre + 5° C si + 11° C, ferit de razele solare, pentru  a se evita  modificarea proprietatii produsului si pentru o refacere mai rapida. Se pastreaza in locuri inaccesibile copiilor si animalelor de casa. A nu se deversa in apele menajere sau in apele curgatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu