miercuri, 9 mai 2012

Ce sunt insecticidele ?



Insecticidul  este un compus chimic utilizat pentru combaterea insectelor. Originea etimologica a cuvantului deriva din limba Latina si inseamna literalmente a ucide insecte.
Este un tip de biocid.Insecticidele sunt importante pentru controlul insectelor in apicultura sau pentru eliminarea acelor care ameninta sanatatea umana si animala.
Acarienii nu sunt insecte si pot fi imuni la unele insecticide ( pot fi eliminate cu anumite produse speciale si anume acaricide).
In limbajul de zi cu zi , acest termen este folosit pentru a desemna produsele care au capacitatea de a combate insectele .
Insecticidele pot fi utilizate in:
-agricultura
-constructii
-veterinar
-medical

Exista mai multe tipuri de insecticide:
1.insecticide de ingerare ,in ele fiind incluse si cele sistemice
2.insecticide de contact
3.insecticide combinate de ingerare si contact
4.insecticide de respiratie


Insecticidele sistemice sunt incorporate in tratarea plantelor. Insectele ingereaza insecticidul in timp ce se hranesc din plante. Contactul direct cu insecticidul este daunator insectelor. Eficienta este adesea legata de calitatea aplicarii pesticidului, cu mici picaturi care imbunatatesc performantele. 

CALYPSO 480SC  100 ml  
116.10 RON cu TVA
 
Substanta activa: Tiacloprid 480g/l 
Grupa de toxicitate: a III-a 
CALYPSO 480SC este un insecticid cu remarcabile propietati sistemice in plante, care actioneaza asupra insectelor daunatoare prin contact si ingestie. Are o eficacitate exceptionala si spectru larg de activitate atat impotriva insectelor care inteapa si sug sucul celular cat si asupra acelora care rod partile aeriene ale plantei. Activitatea insecticidului CALYPSO 480 SC asupra insectelor nu este influentata de temperaturile existente in momentul efectuarii tratamentului sau de precipitatile cazute ulterior acestuia. 
La cartof: Se efectueaza unu sau cel mult doua tratamente impotriva gandacului din Colorado si a afidelor. Cultura este protejata pe o perioada de 25-30 de zile de la efectuarea stropirii. La cartof pentru samanta: Se efectueaza un singur tratament impotriva gandacului din Colorado si a afidelor.
 
La pomi fructiferi (mar, prun, cires): Tratamentele se efectueaza la avertizare, in functie de ciclul biologic al fiecarei insecte. Datorita faptului ca insecticidul CALYPSO 480 SC prezinta o selectivitate exceptionala fata de insectele utile el poate fi utilizat chiar si la inflorire, fara a distruge insectele polenizatoare cum sunt albinele sau bondarii.
CALYPSO 480 SC face posibila realizarea unei combateri eficiente si impotriva altor daunatori importanti la Vita de vie, rapita fata de care are o eficacitate biologica foarte ridicata, simultan cu protectia de lunga durata a culturii.

www.fitofarmacia.ro este un magazin online dedicat comercializarii de produse si solutii impotriva daunatorilor precum insecte, gandaci, plosnite, termite ce va pot afecta gradinile, recoltele, gospodariile.etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu