marți, 15 mai 2012

Daunatorii si bolile plantelor

In acest articol va prezint aproape tot ce se poate face pentru a evita ca plantele dumneavoastra sa nu fie afectate de paraziti sau boli.

Daunatorii plantelor: insecte, acarieni, melci, nematozi, pasari.

Boli : ciuperci, bacterii si virusi.

In cazul in care in ciuda acestor sfaturi se produce fenomenul de infestare  , atunci trebuie sa actionati curativ. De exemplu folosind insecticide chimice, insecticide organice, capcane, captura manuala etc.
Cele mai multe masuri de prevenire si tratare vizeaza plantele slabe.

Metode preventive: Cumparati plante de calitate, bine crescute, cu radacini bune, tulpini puternice, dar nu supraaglomerate. Inspectati bine planta inainte de cumparare, frunze, tulpina, flori, ghiveci, pamant etc.

Clima: Alegeti speciile care se adapteaza bine climatului dumneavoastra de acasa. Daca doriti sa aveti plante care nu sunt adaptate climei dumneavoastra vor fi cu atat mai multe riscuri ca ea sa fie atacata de paraziti si predispusa la boli.In acest sense speciile indigene sunt cele mai rezistente la boli si daunatori decat speciile exotice.

Solul: Trebuie sa il cunoasteti bine si sa alegeti specii adaptate la caracteristile solulului din gradina dumneavoastra.
Cateva exemple: 
Daca plantati copaci,verificati existenta unor straturi de roci compacte sau de suprafata , deoarece acestea pot provoca axfisierea radacinii. Feriti-va sa plantati unde aveti resturi rezultate din urma constructiilor.
Daca aveti prea mult calcar in sol poate aparea cloroza de fier din cauza lipsei de fier. Nu plantati in acest sol plante precum Hortensia, Gardenia, Azalea, Camelia etc.
Pueti imbunatatii calitatea solului prin ingrasaminte organice (turba,gunoi de grajd, compost), drenaj daca este necesar pentru a fi un sol imbibat cu apa pentru mult timp.

Fructe: Alegeti un soi potrivit in cazul in care solul este calcaros sau are un drenaj slab.

Iarba: In functie de clima, sol si de conditiile gradinii dumneavoastra alegeti specii si varietati adecvate. Unele sunt potrivite pentru umbra, altele pentru a rezista la seceta sau la calacarea in picioare excesiva.

Pantati intr-un mod adecvat:
Protejeaza planta impotriva vanturilor puternice cu garduri vii sau porti.
Protejati de frig ( ger). De exemplu : arbustii sau pomii fructiferi pot fi acoperiti cu plastic ,in cazul in care noaptea este friguroasa.
Daca nu aveti instalatii de irigare nu alegeti plante care necesita foarte multa apa.
Nu planta foarte dens. Acest lucru duce la o concurenta între indivizi pentru spatiu, apa, substante nutritive si in final vor rezulta plante slabe si subtiri, ceea ce le face mai sensibile la boli si daunatori. Convenabil sa le saparati. Nu plantati un pom in acelasi loc ocupat de un altul mai mult de 6 ani.
Calitatea apei: Daca apa de irigatii contine mult calcar va induce un deficit de fier pentru plantele (Hydrangea, Gardenia, Azalea, Rhododendron, Heather, Camellia, etc.). Plantele de apartament este bine sa le udati in partea de jos punandu-le intr-un vas cu apa.



Spray Insecticid cu efect lustrant 500 ml
30.83 Ron cu Tva




Super Plant - Insecticid cu effect Lustrant protejeaza plantele de cochenille daunatoare si combate cu eficacitate insectele de pe plantele ornamentale distrugand purecii de plante, musca alba, thrips, paianjenul rosu, in acelasi timp redand plantei luciul natural.







Spray Insecticid pentru plante 500 ml
31.51 Ron cu Tva


Super Plant Insecticid elimina rapid insectele si parazitii daunatori de pe plantele ornamentale de apartament, terasa, balcon, gradina...
Distruge toate tipurile de pureci de plante, paduchele de frunze, musca alba, thrips, omizi, paianjenul rosu.
De asemenea distruge si purecii de trandafiri de gradina.







Spray Tratament Total 500 ml
32.44 Ron cu Tva


Super Plant - Tratament Total va protejeaza plantele ornamentale, florile, legumele si pomii fructiferi de boli cum ar fi mana, pata neagra, odiums. Distruge toate tipurile de pureci de plante, paduchele de frunze, musca alba, thrips, omizi, paianjenul rosu. De asemenea distruge si purecii de trandafiri de gradina. Tratamentul are o actiune preventiva si curativa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu