miercuri, 23 mai 2012

Capusele si Boala Lyme

Capusele fac parte din grupul de artropode parazite din clasa arahnidelor care paralizeaza vertebrele. Ele se hranesc cu sangele nostru sau al animalelor iritand pielea si transmitand boli infectioase.
Una din maladiile periculoase transmise de capuse este Boala Lyme. Ea mai este supranumita " boala cu 1000 de fete " sau " boala muscaturii de capuse". Boala Lyme este o infectie bacteriana care se dezvolta in mai multe etape. Ea a fost identificata pentru prima data in Statele unite in anul 1975. Simptomele si gravitatea lor pot varia de la o persoana la alta iar acestea pot afecta toate partile corpului. Initial apare o iritatie rosiatica a pielii de forma circulara.In prima faza iritatia nu provoaca mancarimi sau dureri.Aceasta poate sa dureze de la cateva ore la cateva saptamani. Impreuna cu eruptia, persoana infectata poate avea simptome asemanatoare celor ale gripei, ca umflarea ganglionilor limfatici, oboseala, dureri de cap si dureri musculare.  Boala Lyme poate afecta inima conducand la un ritm cardiac neregulat sau dureri toracice. Se poate raspandi la sistemului nervos provocand paralizie faciala sau intepaturi si amorteala in maini si picioare. Poate da nastere si durerilor intense de cap si rigiditatii gatului, care sunt semne de meningita.
 Tratamentul acestei infectii se face pe baza de antibiotice pe o perioada de 4-6 saptamani.Cu cat Boala Lyme este depistata mai repede ,cu atat ea se trateaza mai usor .

HELPIC SPRAY Impotriva capuselor 100ML
32.60 Ron cu Tva


Helpic Spray împotriva capuselor asigura protectie împotriva insectelor pâna la 6 ore. În cazul activitatilor îndelungate pe un teren unde exista pericolul de a se gasi capuse se recomanda o noua utilizare dupa 3-4 ore, în mod special asupra zonelor de piele supuse frecvent frecarii cu îmbracamintea (pantaloni si centura). Datorita compozitiei speciale,spray-ul este rezistent la apa si eficace chiar si în cazul transpiratiei abundente.Este adaptat utilizarii de catre copii si persoane­le cu pielea sensibila. Lichidul se va pulveriza uniform pe corp si se va frectiona usor. 
Utilizare:
Se vor frectiona si partile corpului acoperite cu mate­riale subtiri, deoarece capusele pot patrunde si sub îmbracaminte. Lichidul poate fi utilizat si asupra materialelor textile. Este recomandat sa testati înainte gradul de patare pe o parte ascunsa a materialului.

Centrul pentru Terapie Controlata din Viena, Austria certifica faptul ca reducerea disconfortului cauzat de muscaturile sau intepaturile insectelor este de 270 de ori mai rapida ( de exemplu: durerea provocata de intepaturile viespilor poate dura pana la 5 ore si jumatate, in timp ce in cazul utilizarii lui Helpic dureaza intre 1 si 2 minute) .

Fendona 1,5 SC - 1 l
153.18 Ron cu Tva

Descriere:
Eficacitatea sa deosebita este data de faptul ca substanta activa formeaza particule care se lipesc de corpul gandacilor, furnicilor, puricilor, capuselor , plosnitelor si altor daunatori, pe care ii combate.
Combate insectele prin actiunea de contact si ingestie.

Mod de utilizare:
Se aplica in doza de 100 - 150 ml in 5 litri de apa.
Cu 1 litru de solutie se pot trata aproximativ 20 mp.
Se aplica prin aparate de stropire purtate de spate .

Curatarea echipamentului:
Vor fi spalate cu jet de presiune, in zone special amenajate. In timpul lucrului este indicat evitarea contactului cu pielea, ochii si imbracamintea.

Important!

Nu mancati, nu beti, si nu fumati in timpul utilizarii, iar mainile si fata trebuie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului. A nu se lasa la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu