miercuri, 23 mai 2012

Puricele

Puricele este o insecta parazita hematofaga de talie mica, de culoare cafenie  avand membrele posterioare adaptate pentru sarit.
Aceste insecte sunt lipsite de aripi  cu  paratul bucal de forma tubulara adaptat la hranirea cu sange de la gazdele lor.
Puricii sunt insecte cosmopolite, parazitează mai multe specii de animale si traiesc pe corpul gazdei mai multe saptamani. Intr-o perioadade 1-3 luni, o femela depune peste 1500 de oua in mai multe ponte, in blana animalelor, pe podea, sol sau pe obiecte.
De multe ori nu detectam prezenta puricilor dar excrementele lor sunt precum zatul de cafea.
Ei traiesc in zona de abdomen, spate, gat ,coada sau urechi ale animalului. Sunt locuri unde animalul nu se poate scarpina. Puricele poate transmite boli cum ar fi tifosul si devastatoarea ciuma bubonica, transmise intre rozatoare si om.
Se estimeaza ca fiecare purice aflat in blana cainelui este “insotit” de inca alti 500 de purici raspanditi in locuinta sau in curte. Nu este suficient sa deparazitati cainele, trebuie obligatoriu sa tratati si mediul.


Super Kill Insecticid Universal 400 ml
16.21 Ron cu Tva

Insecticid Universal este un aerosol super – eficace pentru eliminarea insectelor volante si rampante din locuinte, locurile de munca, resedinte.
Distruge imediat muste, tantari, viespi, tauni, molii, furnici, cafard, gandaci, purici si alte insecte.  Super Kill Insecticid Universal combina o actiune directa, fudroaianta si de lunga durata.







Sanitox21.CE 50 ml
7.98 Ron cu Tva

Sanitox 21CE este un insecticid cu spectru larg de actiune care prezinta urmatoarele caracteristici: spatiile tratate nu prezinta riscuri pentru oameni si animale, este eficient si asupra insectelor care au capatat rezinstenta la alte insecticide , se poate utiliza fara restrictii in spatii alimentare, hoteluri, birouri, mijloace de transport  marfa si calatori, fabrici si depozite de alimente.
Combate: gandaci, plosnite, purici, muste, tantari.
In absenta oamenilor, produsul este inflamabil si se va pastra in spatii racoroase.
Mod de utilizare:
Continutul se va dilua intr-un litru de apa si se va aplica prin pulverizare.
Contine substanta activa: D.D.V.P. 19,50%,Tetramethrin 1,5%



Fendona 15SC (2 fiole x 10 ml)
27.50 Ron cu Tva

Fendona 15SC combate insectele( tantari si insecte taratoare)  prin actiune de contact si ingestie.
Eficacitatea sa deosebita este data de faptul ca substanta activa formeaza particule care se lipesc de corpul gandacilor , furnicilor, puricilor si a altor daunatori. Substanta activa din aceste particule este absorbita prin contact provocand iritarea insectelor in urmatoarele 5 minute.
Cand insecta incearca sa inlature aceste particule vine de fapt in contact cu si mai multa substanta urgentand procesul de absorbtie. Poate provoca efectul de soc in mai putin de 30 de minute dupa care moartea insectelor surviene in decurs de 24 de ore.
Mod de aplicare:
Se aplica 20 - 30 ml intr-un litru de apa. Doza de 30 ml este recomandata ca tratament initial sau cand infestarile sunt severe. Dozele mai scazute( 20 ml) vor fi folosite pentru combaterea insectelor zburatoare si ca tratament de intretinere.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu