luni, 14 mai 2012

Sanatate intr-un ghiveci


Numele de Aloe Vera deriva de la cuvantul "alloeh" din limba araba care inseamna amar. Este membru al familiei liliacee. Exista aproximativ 240 de soiuri de aloe  in regiunile uscate din Africa, Europa, Asia si America dar cel mai popular soi de aloe vera utilizat in produsele comerciale este Aloe Barbadensis Miller care provine din insulele Barbados. In acest articol vom discuta despre propietatile plantei si beneficiile sale asupra sanatatii.
Planta Aloe Vera a fost folosita inca din antichitate pentru vindecarea infectiilor si arsurilor. Aceasta era folosita de vanatorii din Africa pentru a reduce transpiratia.
Inregistrari vechi din perioada egiptenilor, arabilor, africanilor si indienilor demonstreaza ca planta aloe vera era folosita foarte des pentru multe afectiuni. Cu un continut ridicat de apa , aproximativ 96% , aloe vera a fost recunoscuta drept o planta cu multe propietati benefice. Gelul din interiorul frunzelor intra in componenta multor creme, tincturi si lotiuni, partea verde putand fi procesata pentru a se obtine suc de aloe sau uscata, fiind transformata in niste pilule cu rol laxativ.

Uz extern: gelul de aloe vera poate fi folosit ca atare, abia stors din frunze. Are proprietati curative, datorita ingredientelor precum glicoproteinele si polizaharidele.

Uz intern: aloe vera este foarte buna pentru constipatie, diabet, astm, colita si osteoartrita.
Aloe vera poate fi folosita pentru tratarea anumitor tumori inclusiv cancerul.

Planta poate fi usor cultivata in casele dumneavoastra si practic nu necesita nici o intretinere speciala. Este o planta care suporta chiar si conditiile cele mai grele, deci e foarte potrivita pentru incepatori sau pentru cei care nu au mult timp la dispozitie.
Pentru cultivarea plantei aloe vera  aveti nevoie de un loc luminos si insorit ferit de curentii de aer sau ger. Planta prefera un sol usor , astfel trebuie sa amestecati pamantul cu putin carbune de lemn iar pentru drenaj folositi nisip. Aloe vera prefera o umiditate moderata , de altfel planta rezista fara apa o perioada lunga de timp ,insa nu faceti o regula generala din aceasta.
Pe masura ce creste, Aloe Vera trebuie transplantata primavara, folosind ghivece din ce in ce mai mari. Este foarte important ca planta sa fie replantata la aceeasi adancime in noul ghiveci ca si in cel anterior. Inmultirea plantei se face prin butasi care vor fi separati de planta-mama si mutati in pamant nisipos.

Este recomandat sa folositi fertilizanti  in cantitati mici pentru o crestere sanatoasa.

Fertilizant pentru plante cu frunze verzi-500 ml
14,50 Ron cu Tva 

Spring fertilizant pentru plante cu frunze verzi contine toate elementele necesare pentru cresterea sanatoasa a plantelor ornamentale de interior.










Fertilizant Universal - 1000 ml
24,60 Ron cu Tva



Ingrasamant Universal  NPK Lichid 6-5-6 cu Oligo-Elemente. Este un ingrasamant universal profesional pentru toate plantele verzi si plantele cu flori de interior, de balcon si de terase (Geranium, Petunias, Surfinias, Fuschia, Datura). Formula sa echilibrata este completata de oligo-elemente (in cea mai mare parte sub forma de chelat), ceea ce va garanteaza o fertilizare optima si, de asemenea, o inflorire abundenta pe intreaga perioada de sezon.










Spring Luciu pentru plante - 250 ml
17,80  Ron cu Tva

Spring Lustrant elimina petele de apa si calcar dand plantei un luciu natural si efect anti praf.
Utilizati la temperatura camerei repetand tratamentul de 2 ori pe luna.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu