Morcovul este o leguma radacinoasa originara din Afganistan, unde crestea in stare salbatica. Ca multe alte plante, a suferit, de-a lungul secolelor, profunde transformari. Soiurile pe care le cunoastem astazi sunt fragede si dulci.
In lume se cultiva 750 000 ha cu o productie medie de 24 tone/ha. Productii remarcabile se obtin in Austria si Olanda - 52 tone/ha si Italia 49 tone/ha.
Morcovii fac parte din categoria de alimente alcalinizante. Consumul de morcovi corecteaza tendinta spre acidoza a organismului.
Morcovii au importante proprietati curative: tonic, remineralizant, antianemic,factor de echilibru in digestie, cicatrizant gastric, cicatrizant al ranilor, diuretic,depurativ, fluidifiant biliar, vermifug, creste imunitatea naturala, antioxidant,favorizeaza cresterea lactatiei, etc.
Cultura morcovului este simpla si se preteaza la mecanizare. Morcovii nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica. Radacinile se consuma in stare cruda si preparata. Radacinile se pot pastra 5-6 luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu