vineri, 8 iunie 2012

Acaricidele

Un acaricid este un pesticid, care este utilizat pentru a elimina, controla sau impiedica prezenta sau actiunea acarienilor printr-o actiune achimica. Acarienii sunt arahnide mici , corpul oval, toracele si abdomenul fiind contopite intr-un singur segment.Printre cei mai cunoscuti sunt acarienii rosii (Trombiculidae), acarianul scabiei (Sarcoptidae) care afecteaza animalele.
Astfel de compusi chimici au suficiente diferente in morfologia, fiziologia, reactivitatea toxicologica pentru a stabili clasificari diferite. In conformitate cu prevederile FAO (1987) toate acaricidele ar trebui sa fie considerate toxice pentru om, animale si mediu, astfel ca este esential sa se mentina atenti in aplicarea şi eliminarea deseurilor generate. Efectul direct al acestor produse este mai putin important decat indirect, care afecteaza fiziologia si reproducerea lor.

Omite 570 EW 100 ml
35.10 Ron cu Tva

OMITE 570 EW este un concentrat, suspensie dispersabila in apa, actioneaza prin contact, de aceea pentru obtinerea unui efect maxim este necesara o acoperire totala a plantelor.

Produsul adera excelent la stratul ceros al frunzei, deci este spalat foarte greu de pe aceasta. Prin combaterea larvelor iesite din ouale depuse inainte de tratare, OMITE 570 EW demonstreaza efect rezidual care dureaza intre doua si trei saptamani, in functie de conditiile de mediu, desi produsul nu are actiune specifica de ovicid.

OMITE 570 EW actioneaza mai bine la temperaturi mai ridicate, peste 200 C, cand multe alte produse incep sa-si piarda eficacitatea, fiind un acaricid de contact ideal in timpul verii.

OMITE 570 EW nu afecteaza pradatorii, cum ar fi de exemplu mustele din familiile Syrphide si Coccinelide, precum si populatiile de acarieni pradatori, ca de exemplu Typhlodromus pyri si Phmoseiulus persimilis.

De aceea OMITE 570 EW este recunoscut ca un produs sigur pentru mediul inconjurator. OMITE 570 EW se recomanda a se folosi de asemenea cand se constata instalarea unor forme de rezistenta a unor specii de acarieni, datorite folosirii mai indelungate a unor produse.

De aceea, OMITE 570 EW nu trebuie sa lipseasca din programele de combatere integrata impotriva daunatorilor. OMITE 570 EW poate fi aplicat prin stropiri cu volum normal si cu volum redus, cantitatea de solutie stabilindu-se in functie de masa vegetativa a culturii ce trebuie tratata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu