vineri, 1 iunie 2012

Cartita

Cartita este un mamifer, al carui mediu de trai este cel subteran. Este raspandita pe toate continentele mai putin Australia. Cartita are o lungime a corpului de 125-150-165 mm, o codita de aproximativ 30 mm, laba posterioara de 20 mm si un cap mic de 30-38 mm. Au auzul, mirosul si simtul tactil foarte bine dezvoltat iar dintii incisivi foarte bine dezvoltati specializati in sapare. Traieste numai in subteran, intr-o galerie complicata , ce se recunoaste in afara prin musuroaiele de pamant. Cartita este cunoscuta de toti gradinarii deoarece este animalul care le deterioreaza gazonul, plantele sau legumele din gradina.

Granule contra cartitelor 2 x 50 G
88.79 Ron cu Tva

Cu efect pe termen lung.  Alunga cartitele. Din materii prime naturale

Specificatii:
Actionare: Granulele contra cartitelor COMPO reprezinta o solutie naturala pentru alungare si prevenire. Aceasta protejeaza potecile, terasele si alte suprafete impotriva galeriilor si a musuroaielor realizate de cartite, care se pot transforma rapid intr-un pericol de ranire pentru oameni. Pietricelele de lava compatibile pentru sol si plante sunt imbibate cu uleiuri exclusiv vegetale, cu miros intens. Acest miros nu este tolerat de cartitele protejate, care dispun de un simt al mirosului foarte dezvoltat. Cartitele parasesc fara a fi afectate zonele tratate, respectiv le evita in viitor. Utilizare: Cu ajutorul unui bat sau a unei lopeti perforati sau sapati gauri cu adancimea de 20 cm in sol si ingropati in acestea 1 pana la 2 pietricele de lava granule COMPO contra cartitelor. Ulterior tasati gaurile. Pe suprafete argiloase, maloase sau umede, efectul este limitat.

Prevenirea contaminarii: La inceputul primaverii, realizati o centura de protectie in jurul suprafetei sau a terenului afectate in trecut. In acest mod se previne patrunderea cartitelor din lateral. Ingropati in acest scop 1 pana la 2 pietricele de lava granule COMPO contra cartitelor per m2 in sol.

In caz de contaminare: Pentru a izgoni cartita este necesara distribuirea unui rand de pietricele de lava la o distanta de aproximativ 1 m. Nu este permisa incercuirea animalului, fiind obligatorie lasarea unei cai de evacuare. Nu este permisa amplasarea pietricelelor direct in galeriile sau musuroaiele de cartita. Dupa aplicare este necesara netezirea musuroaielor de cartite.

Masuri de protectie: Ca urmare a mirosului intens, la aplicare se recomanda utilizarea de manusi de protectie. Dupa utilizare, ambalajul trebuie inchis la loc. A nu se lasa la indemana copiilor. A se feri de alimente, bauturi si furaje. Este admisa depozitarea numai in ambalaje originale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu