joi, 14 iunie 2012

Castravetele cultura si propietati

Castravetele (Cucumis sativus) este o planta legumicola din familia Cucurbitaceae care include dovlecelul, dovleacul, pepenele galben si cel verde etc. Provine din India si este cultivat in regiuni tropicale si temperate. Castravetele este una dintre cele mai vechi plante cultivate de catre om si una dintre cele mai consumate legume.
Planta de castravete este o vita taratoare de 1,5 – 2 m lungime, care creste agatandu-se pe spaliere sau alte structuri de sustinere cu ajutorul carceilor. Planta are frunze mari care acopera fructul.Castravetii pot fi mancati in stare cruda sau murati.Castravetele datorita calitatilor terapeutice poate fi utilizat ca remediu natural in tratamentul: iritatiilor intestinelor, reumatismului, gutei, arsurilor solare, constipatiei. De asemenea, acesta este un bun laxativ si contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Consumat ca aliment, castravetele cu coaja, are un aport de 20 Kcal la 100 grame, din care carbohidrati 3.63 g., grasimi 0.11g., proteine 0.65g., vitamina B1 0.027 mg., vitamina B2 0.033 mg., vitamina B3 0.098 mg., vitamia C 2.8mg., fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc.
Castravetele este o cultura cu cerinte mari fata de temperatura. La o temperatura de pana la 14°C semintele nu incoltesc, iar la 5°C – plantele pier.Pentru castraveti se potrivesc solurile usoare, nisipoase. Castravetele cere apa mai ales in timpul infloririi si formarii fructelor. Trebuie de mentionat ca, castravetele poate fi udat dimineata pana la amiaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu