joi, 6 februarie 2014

Cum facem o dezinsectie la noi acasa?

Ce reprezinta dezinsectia?

Dezinsectia este o actiune de prevenire a unor boli transmisibile prin intermediul insectelor taratoare si zburatoare. Dezinsectia completeaza operatiunile de curatenie si dezinfectie, contribuind la combaterea insectelor, facand parte din igienizarea mediului inconjurator. Dezinsectia o puteti realiza dumneavoastra acasa cel putin odata pe an, cel mai indicat primavara cand faceti si curatenia generala a casei.

De ce trebuie sa faceti o dezinsectie?

In primul rand stiti vorba: "mai bine sa prevenim decat sa combatem". Este mult mai simplu odata cu o curatenie generala sa aplicati si diverse substante pentru prevenirea insectelor nedorite, care inevitabil apar odata cu sosirea primaverii. Astfel va protejati sanatatea si va asigurati un grad mai ridicat de confort in casa dvs.

Ce substante trebuie sa folositi pentru dezinsectie?

In cazul unei dezinsectii de prevenire sunt bune de utilizat insecticidele cu remanenta in timp. Substantele active din aceste insecticide se lipesc de corpul insectelor (daca apar) si le provoaca moartea in mai putin de 30 de minute. Daca folositi o substanta de ex: cu remanenta de pana la 90 de zile, in tot acest timp casa dvs este sub protectia impotriva insectelor.

Ce trebuie sa folositi cand faceti o dezinsectie?

De recomandat este sa utilzat manusi de protectie iar daca insecticidul are miros, utilizati masti de protectie. Diluati solutiile cu apa, in cantitatea specificata de producator si pulverizati pe suprafetele din casa cu ajutorul unui recipient cu pompita (sticla de plastic pentru solutie de geamuri) sau a unui vermurel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu