luni, 17 februarie 2014

Tratamente pentru combaterea mustelor pe perioada calduroasa

Mustele sunt insectele cele mai sacaitoare pe perioada calduroasa. Se aseaza pe orice, pe peretii casei, pe geamuri, pe mobila, pe mancare, lasand mizerie in urma lor dar si o multime de microbi daunatori omului. Pentru prevenirea mustelor tineti cont de cativa factori: gunoiul trebuie aruncat in mod regulat, alimentele ce se pot altera, sa nu fie lasate neacoperite, instalarea de plase pentru muste la geamuri si usile de la intrare sau de la balcon. Daca nu ati reusit sa preveniti infestarea cu muste atunci incepeti prin combaterea acestora si tratarea locului infestat. Daca aveti o musca, doua prin casa folositi pliciul de muste sau hartiile cu lipici, plase contra mustelor sau distrugatoare cu lampi uv. Pentru industria alimentara sunt recomandate distrugatoarele de muste cu lampa uv si hartie cu lipici.

Eliminarea mustelor cu insecticide: cand faceti un tratament cu insecticid pentru eliminarea mustelor, tratati toate suprafetele precum iarba, pereti, gramuri, usi, tocuri, plasele ferestrelor, pe orice fel de suprafata. Odata pulverizat insecticidul, musca intra in contact cu substanta activa, paralizand-o instantaneu si in 15 minute omorand-o. Pentru interior, insecticidele au remanenta pana la 90 de zile, iar la exterior pana la prima ploaie mai puternica. Pentru o eficienta maxima, ideal este sa efectuati tratamentul in 3 etape, la intervale de 7 zile intre acestea.

Distrugatoarele cu lumina ultravioleta cu grilaj electric sau cu hartie adeziva: sunt o metoda practica si ecologica in eliminarea mustelor. Aceste aparate functioneaza pe principiul lampilor cu ultraviolete care atrag ca un magnet mustele. Odata atrase mustele, acestea fie se lipesc de banda adeziva, fie sunt electrocutate de grilajul electric din interiorul aparatului. Aceste distrugatoare pot fi utilizate atat in interior cat si in exterior. Cu cat lumina neoanelor este mai puternica, cu atat puterea de atractie a mustelor este mai ridicata. Pentru industria alimentara este obligatorie utilizarea lampilor cu benzi adezive deoarece cele cu grilaj electric nu ofera controlul asupra insectelor electrocutate care ar putea accidental pe alimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu