joi, 27 februarie 2014

Nu lasa gandacii de bucatarie sa iti invadeze intimitatea

Gandacii de bucatarie traiesc unde va asteptati mai putin, si cu toate ca ati curatat fiecare coltisor sau ati astupat orice orificiu care face legatura cu exteriorul, este posibil sa va treziti oricand cu micile vedete. Ei migreaza prin cele mai stramte zone, reinfestand practic si alte spatii. Unul din cei mai importanti pasi in eradicarea acestei probleme este cel al curateniei. 

gandacNu mai tineti vasele nespalate in chiuveta pana se fac cat un munte. Nici gunoiul nu trebuie lasat mai mult de 48 de ore. Gandacii de bucatarie se inmultesc si se dezvolta rapid. Unul este suficient pentru a dezvolta o populatie. In urma cercetarilor s-a demonstrat ca gandacii prezinta probabil cel mai puternic impuls sexual dintre toate vietuitoarele de pe Terra. 

Ei se reproduc cu repeziciune de aproximativ patru ori pe an, folosind feromonii pentru a atrage parteneri. Iata cateva exemple de exterminare a gandacilor de bucatarie: Capcane cu feromoni contra gandacilor de bucatarie – aceste capcane se folosesc atunci cand aveti gandaci veniti de prin vecini, iar infestarea nu este la dumneavoastra in casa. Se plaseaza capcanele pe traseele gandacilor si prin apropierea ferestrelor, usilor si tevilor de canalizare. Capcanele au in interior un feromon special care atrage gandacul. Este o metoda ecologica, non-toxica, nu afecteaza animalele de companie sau copii mici.

Tratament cu insecticide – insecticidele pentru pulverizare se pot grupa in doua categorii: de remanenta care omoara daunatorii pe perioade mai indelungate de timp (5-10 saptamani) sau de soc, doar efect imediat (pana la o saptamana). De obicei insecticidele de remanenta se folosesc cu precadere la interior acolo unde sa nu fie spalate de ploaie sau de roua, si au un miros destul de slab, iar insecticidele de soc au un miros puternic care sa irite gandacii pentru a-i scoate din ascunzisuri cu scopul de a intra in contact su substanta pulverizata pe suprafete. Pentru gandaci se trateaza spatiile pe la colturile incaperii, prin spatele obiectelor aflate in incapere (dupa dulapuri sau orice tip de mobilier), etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu