miercuri, 29 ianuarie 2014

Controlul gandacilor de bucatarie!

Prin natura lor, gandacii de bucatarie sunt cele mai pacatoase insecte. Ei intra in casa sau apartamentul dvs si se ascund printre crapaturi, fisuri, bagaje, mobilier, haine, perne, cutii si alte obiecte de prin casa. Gandacii de bucatarie se ascund pe timpul zilei iar noaptea sunt activi. Curatenie este esentiala in casele dvs deoarece dezordinea si mizeria faciliteaza sederea si traiul gandacilor de bucatarie.

Multi isi spun ca acesti gandaci de bucatarie sunt foarte greu de controlat. Gresit: curatenia, folosirea unui insecticid profesional si utilizarea acestuia in cateva tratamente, va duce la eliminarea definitiva a gandacilor. In primul rand identificati daca aveti cuiburi de gandaci in casa si apoi treceti la utilizarea insecticidului.

Insecticidele se dizolva in apa, aplicarea se face rezidual prin locurile unde se afla gandacii, prin pulverizarea directa. Insecticidele se pot grupa in doua categorii: de remanenta care omoara daunatorii pe perioade mai indelungate de timp (5-10 saptamani) sau de soc, doar efect imediat (pana la o saptamana).

Insecticidele de remanenta se folosesc la interior pentru ca nu sunt spalate de ploaie sau roua iar cele de soc la exterior. Tratati spatiile infestate cu gandaci pe la colturile incaperii, dupa mobilier, dupa dulapuri, pe pereti, pe la tocurile geamurilor, tocurile usilor si pe unde ii observati prin casa. Daca infestarea este masiva, adica gandacii sunt de mai multe generatii se recomanda repetarea tratamentului la 7- 14 zile, sau realizarea unui tratament suplimentar cu gel insecticid.

Se recomanda ca dupa aplicarea insecticidului sa parasiti spatiul tratat aproximativ de 2-3 ore, timp in care puteti sa lasati geamurile deschise pentru a se aerisi. De asemenea se recomanda ca in cazul tratamentului prin pulverizare sa va protejati cu o masca (fie de unica folosinta, fie de gaze) si manusi pentru protectie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu