luni, 17 martie 2014

Sobolanii si metode de combatere impotriva acestora

Sobolanii sunt foarte adaptabili la aproape orice conditie de mediu, fiind locuitorii nevazuti ai tuturor asezarilor omenesti. Acolo unde apare omul, va aparea in scurt timp si sobolanul (gata sa se hraneasca cu gunoaiele pe care oamenii le arunca). Sobolanii pot patrunde oriunde mai ales pentru ca dintii lor sunt foarte puternici si pot roade chiar si materialele dure. In general, sunt recomandate aceleasi masuri de combatere ca si la soarecele de casa.

24324234Trebuie, fireste, luat in considerare faptul ca sobolanii sunt mult mai inteligenti si mai capabili de a invata din experienta decat soarecii de casa, de aceea ei invata rapid cum sa evite obiectele folosite in combaterea lor. Astfel dupa scurt timp, ei stiu cum sa evite capcanele. Din cauza aceasta, combaterea sobolanilor ar trebui efectuata cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete. Acest lucru este ingrijorator indeosebi datorita faptului ca sobolanii sunt purtatorii unor boli extrem de periculoase.

Soarecii sunt animale nocturne acestea prefera sa doarma pe timp de zi prin ascunzatori si sunt foarte activi pe timp de noapte, asa ca nu incercati sa-i cautati pe timp de zi pentru ca aveti toate sansele sa nu ii gasiti. Acestia au un miros foarte dezvoltat si o vedere foarte buna. Aceste mici rozatoare pot rezista foarte mult timp fara mancare insa fara apa nu. Pe cat sunt de mici acesti intrusi, pe atat sunt de destepti, sunt precauti in permanenta iar zgomotele facute de acestia sunt aproape insesizabile.

Un prim pas pt identificarea urmelor de soareci si sobolani intr-o casa sunt identificarea fecalelor produse de acestia. Acestea pot fi de o marime incepand de la 0,5 pana la 1,5 cm si capete ascutite. De asemenea soarecii si sobolanii produc gauri in pereti sau pamant acestea variind la diferite dimensiuni in functie de dimensiunea rozatoarei.

Aparatele cu ultrasunete nu omoara rozatoarele, au rolul de alungare a micilor vedete nedorite din casa dvs. Aceste dispozitive cu ultrasunete si unde electromagnetice nu sunt daunatoare ptr copii, persoane in varsta sau animalele de companie. Cand alegeti un astfel de aparat pentru alungarea soarecilor tineti cont de suprafata pe care doriti sa o acoperiti. Cumparati cu incredere un astfel de dispozitiv impotriva rozatoarelor, este o metoda ecologica ce inlocuieste cu succes capcanele si otravurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu