joi, 6 martie 2014

Puricii cei mai mari dusmani ai omului

Dintre toate artropodele care paraziteaza organismul uman, puricii sunt probabil cele mai celebre, desi, ca periculozitate, sunt pe undeva la egalitate cu capusele. (Aici, o precizare: puricii sunt insecte, dar nu si capusele; acestea fac parte din clasa arahnidelor, fiind mai degraba inrudite cu paianjenii, avand, ca si acestia, opt picioare, nu sase cum au insectele.) Semne ca aveti purici in casa sau pe animalele de companie:   
 
-Animalul de companie (cainele sau pisica) se scarpina mult, iar pe blana acestuia se pot observa puncte mici, negre;

3523453252353425-Pe corpul tau sau al membrilor familiei apar semne asemenatoare cu cele ale ciupiturii de tantar: umflaturi rosii, tari cu o senzatie de mancarime foarte puternica;  Aspiratul este principala metoda de a scapa de puricii din casa. Foloseste un aspirator cu saci de unica folosinta si manevreaza-i cu grija pentru a nu lasa puricii sa scape din recipient. Dupa ce sacul s-a incarcat este bine sa il sigilezi si sa il arzi. Daca vrei sa il refolosesti, introdu-l pentru 2 ore la congelator. Temperatura scazuta va omori atat puricii cat si ouale acestora.

-Pe covoare sau pe lenjeriile patului observi pete mici de sange; acestea sunt excremente de purice; ele pot fi insotite si de oua de culoare albicioasa.

-In lupta impotriva puricilor einsecticide.ro vine in ajutorul tau cu mai multe produse. Unul foarte popular folosit de medicii veterinari pentru deparazitarea animalelor este Frontline Combo. Pentru tratamentele de dezinsectie la exterior impotriva puricilor trebuie analizate cateva aspecte: sursa infestarii, locul unde ar putea sa se ascunda si unde isi depuna ouale si de dezvolta. Insecticidul de remanenta 90 de zile si anume Insektum este ideal in eliminarea puricilor. Se recomanda aplicarea insecticidelor cu atomizoare, pulverizatoare puternice in asa fel incat particolele de insecticid aruncat sa ajunga si in ascunzisurile insectelor.

Un comentariu:

  1. Bună,
    Vino și ia gratuit Marțișoare pentru blog, Imagini Mișcătoare Gif de 8 Martie foarte frumoase.
    Colțișor de Rai
    Valy

    RăspundețiȘtergere