miercuri, 12 martie 2014

Elimina gandacii de bucatarie din casa ta

Nu pare sa existe vreo limita a felurilor in care gandacii reusesc sa prospere in jurul nostru. Ca marime, gandacii variaza de la cativa milimetri la peste 18 cm lungime, iar forma lor este si mai variata. Unii sunt lungi si foarte subtiri, altii scurti si indesati, iar gandacii vartej, care se deplaseaza in cercuri pe suprafata apelor dulci, au forma aerodinamica. 

gandaci-12Gandacii de bucatarie sunt niste insecte primitive , care mai sunt cunoscute si sub numele de „libarci”. Ei au o constitutie primitiva a corpului, ce s-a schimbat foarte putin in ultimele 350 de milioane de ani. Corpul lor este aplatizat dorsoventral, ceea ce le permite accesul in fisuri, crapaturi si gauri inguste. Gandacilor de bucatarie le plac locurile caldute, amplasate langa surse de mancare. 

Chiar daca te-ai astepta ca acesti daunatori sa-si faca cuiburi in locuri intunecoase si si ascunse, nu este tot timpul asa. Cu cat dulapioarele sunt mai vechi si prezinta mai multe fisuri, cu atat creste riscul ca gandacii sa-si faca cuib in ele. Daca vezi gandaci si in timpul zilei, inseamna ca numarul lor este foarte mare. Aceste insecte prefera sa stea in acelasi loc retras si intunecos, in numar mare, insa cand sunt prea multi si nu mai incap, se muta in alt loc. 

Prefera locurile umede cu temperaturi de 25-30 de grade Celsius. Trebuie sa elimini orice rest de alimente si sa astupi gaurile prin care s-ar putea ascunde. Tratamente impotriva gandacilor de bucatarie, exemple:  Globol gel este ideal in infestarile cu gandaci de bucatarie. Gelul se aplica cu precadere in bucatarie si baie, deoarece de acolo porneste orice infestare cu gandaci, prin locurile unde exista gunoi, frimituri, pe langa tevile de apa care intra in locuinta, in spatele electrocasnicelor, in interiorul dulapurilor pe la balamale sau in colturi, in spatele mobilierului, etc.     

Tratament cu insecticid de soc sau remanenta. Se trateaza spatiile pe la colturile incaperii, prin spatele obiectelor aflate in incapere (dupa dulapuri sau orice tip de mobilier), pe pereti, pe la tocurile usilor si a geamurilor si prin locurile prin care ii vedeti. Cypertox  este un insecticid de soc ce isi face efectul in 2 faze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu