luni, 21 ianuarie 2013

Rozatoarele-musafirii nepofiti din casa noastra!


Prezenta sobolanilor în interioarele caselor, fabricilor, scolilor, restaurantelor etc ... este considerata inacceptabila din punct de vedere al sanatatii publice. În acest tip de mediu se aplica întotdeauna principiul "tolerantei daunatorilor sau pragul zero".


Acelasi criteriu se aplica în alte scenarii din aer liber, cum ar fi drumurile publice, gradini, solare etc. ... în cazul în care prezenta sobolanilor ar trebui sa fie  în mod continuu monitorizata.

În interiorul sistemului public de canalizare, situatia este putin diferita. În acest mediu subteran, este tehnic imposibil sa se presupuna ca lupta împotriva sobolanilor se bazeaza pe o curatare atenta si de întretinere utilizand momeli rodenticide. În acest scenariu, pragul daunatorilor nu este zero, acceptând prezenta unui nivel controlat de infestare.

Specialistii in deratizare sunt intr-o continua lupta impotriva sobolanilor prin diverse metode de combatere a acestora. Cu toate acestea, sobolanii sunt liberi asemanator animalelor salbatice, extrem de mobili si agili, capabili sa se deplaseze acolo unde le convine: în cazul în care vor gasi produsele alimentare (gunoi), precum si o apa vor incerca sa isi protejeze rasa lor.

Evitati crearea unui mediu extern favorabil pentru sobolani. Prin urmare, este o alegere inteligenta pentru a preveni împrejurimile imediate ale caselor dumneavoastra, care sunt atractia daunatorilor.
Nu aruncati resturi de alimente în  toaleta. Deseurile care ajung in canalizare vor atrage sobolanii .
Gestionati deseurile în mod corespunzator, punându-le în locuri (containere) si la orele stabilite de municipalitate.
Pastrati recipientele (containerele) închise urmand sa li se faca o curatare exterioara.
Nu puneti gunoiul in afara punctelor setate.
Deseurile aruncate în gradini, solare, parcuri etc ... nu fac decat sa genereze costuri inutile de curatare.
Evitati sa tineti puncte sau scurgeri în subsoluri, terase, etc .... Pe langa faptul ca  la o posibila infestare de insecte (tântari, gândaci, termite subterane, etc ...), sobolanii vor fi  atrasi de aceasta circumstanta.
 
Blindati casa impotriva rozatoarelor.
Sobolanii sunt mici si agili, capabili de performante reale "pricepere fizica" care acceseaza locuri neverosimile. De aceea, protectia totala este probabil imposibila. Cu toate acestea...consideram ca multe dintre problemele daunatorilor se datoreaza erorilor de proiectare sau esecul mentinerii proprietatii.

 În orice caz, se ia în considerare ca cea mai buna optiune este consultarea  profesionistilor de combatere a daunatorilor, atunci cand infestarea este foarte mare. Biocidele (rodenticidele) cumparate nu sunt niciodata atât de  eficiente daca sunt folosite "incorect". Niciodata nu instalati momeli cu rodenticide, astfel încât sa poata fi accesibile copiilor sau animalelor ! 

www.fitofarmacia.ro  este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii de produse si solutii impotriva daunatorilor precum gandaci, plosnite, soareci, sobolani, termite, si alte rozatoare si insecte ce va pot afecta casa, gospodaria, ferma, animalele de companie, recoltele, gradinile, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu