La sfârşitul toamnei sau imediat la începutul anului soarecii sunt mari, pofticiosi si o sursa de mancare aflata la indemana ii va atrage ca un magnet. Soarecii sunt animale extrem de inteligente, curioase dar si foarte prudente, rod aproape orice in afara de metal si beton. Sunt extrem de inventivi, putând să transmită genetic această trăsătură, se adaptează rapid la noile condiţii şi sesizează foarte rapid pericolele. Soarecii au "prostul obicei de a se multiplica rapid" si, potrivit expertilor, colonia are deja peste 3 milioane de soareci.
Prevenire:
Alimentele trebuie păstrate în recipiente
bine închise. Găurile şi alte locuri, ce pot servi drept ascunzători sau
cuiburi, trebuie eliminate. Resturile de mâncare trebuie
depozitate pe cât posibil în locuri ferite, de unde să nu răzbată
mirosul.Cu toate ca protectile si modificarile pentru prevenirea soarecilor nu poti avea rezultate pozitive tot timpul.
Combatere:
Pisicile ca animale de casă ajută la
diminuarea populaţiei de şoareci.Combaterea
şoarecilor poate fi realizată cu ajutorul lipiciul pentru soareci si capcane, care trebuie amplasate în dreptul intrărilor în ascunzători sau de-a lungul rutelor de deplasare.Pentru atragerea razotoarelor trebuie folosita momeala de soareci pentru a fi ademeniti in capcana.
Momeala pentru soareci se aplica in spatii inchise, trebuie doar amplasata in locul dorit.Ea este deja preparata in plicuri care sunt inscriptionate cu avertisment ca contine raticid si se poate folosi cu siguranta chiar si în locuri unde sunt animale domestice sau copii.
Magazinul online Fitofarmacia.ro, ofera mai multe produse pentru combaterea rozatoarelor .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu