luni, 7 ianuarie 2013

Ademenirea soarecilor cu momeala si combaterea lor

La sfârşitul toamnei sau imediat la începutul anului soarecii sunt mari, pofticiosi si o sursa de mancare aflata la indemana ii va atrage ca un magnet. Soarecii sunt animale extrem de inteligente, curioase dar si foarte prudente, rod aproape orice  in afara de metal si beton.  Sunt extrem de inventivi, putând să transmită genetic această trăsătură, se adaptează rapid la noile condiţii şi sesizează foarte rapid pericolele. Soarecii au "prostul obicei de a se multiplica rapid" si, potrivit expertilor, colonia are deja peste 3 milioane de soareci.
  
Prevenire
Alimentele trebuie păstrate în recipiente bine închise. Găurile şi alte locuri, ce pot servi drept ascunzători sau cuiburi, trebuie eliminate.  Resturile de mâncare trebuie depozitate pe cât posibil în locuri ferite, de unde să nu răzbată mirosul.Cu toate ca protectile si modificarile pentru prevenirea soarecilor nu poti avea rezultate pozitive tot timpul.

Combatere
Pisicile ca animale de casă ajută la diminuarea populaţiei de şoareci.Combaterea şoarecilor poate fi realizată cu ajutorul lipiciul pentru soareci si capcane, care trebuie amplasate în dreptul intrărilor în ascunzători sau de-a lungul rutelor de deplasare.Pentru atragerea razotoarelor trebuie folosita momeala de soareci pentru a fi ademeniti in capcana.
 
Momeala pentru soareci se aplica in spatii inchise, trebuie doar amplasata in locul dorit.Ea este deja preparata in plicuri care sunt inscriptionate cu avertisment ca contine raticid si se poate folosi cu siguranta chiar si în locuri unde sunt animale domestice sau copii.

Magazinul online Fitofarmacia.ro, ofera mai multe produse pentru combaterea rozatoarelor .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu