marți, 15 ianuarie 2013

O metoda ingenioasa de combatere a gandacilor


Gandacii de bucatarie sunt micile vedete nedorite ale bucatariilor noastre. Ei sunt în general activi noaptea, pe timpul zilei rămânând ascunsi în grupuri restrânse.  Numai în cazul unei invazii în masă pot fi văzuţi ziua, ieşind din ascunzători. Ei trăiesc între 100 şi 200 de zile. Din cauza duratei scurte a evoluţiei, specia se poate înmulţi foarte uşor şi repede în clădirile locuite de oameni. Gandacul de bucatarie prefera mediile calde si umede.

 Sunt tipici dăunători de provizii, materiale şi igienă. Fiind un omnivor tipic, gândacul roşu de bucătărie se hrăneşte cu orice substanţă nutritivă de provenienţă animală sau vegetală, care îi este accesibilă, de exemplu resturi din bucătărie şi resturi de mâncare, dar şi hârtie, textile şi piele. Odata ce am intrat in contact cu acesti "musafiri nepoftiti" credem ca numai este cale de intoarcere.
 




Pentru a nu permite pătrunderea lor din vecini, este necesar sa creati bariere prin locurile de pătrundere a ţevilor de calorifer, a conductelor, pe tocurile uşilor şi ferestrelor. 

Daca sunteti deja infestat cu gandaci de bucatarie , cel mai indicat este sa treceti la actiune. Pentru combaterea lor se recomanda Globol, un gel care s-a dovedit de-a lungul timpului mai mult decat eficient. Nu il veti gasi in orice magazin, dar merita sa il aveti in casa chiar si preventiv.
Globol contra gandacilor este ambalat intr-un tub de 75 gr sub forma de gel. Inainte de utilizare se framanta bine tubul si  se aplica punctual in cat mai multe locuri.  Se indica repetarea procedurii dupa 3-4 saptamani. Un tub se poate folosi pentru cca 3 camere a 20 mp.


www.fitofarmacia.ro este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii de produse si solutii impotriva daunatorilor precum gandaci, plosnite, soareci, sobolani, termite, si alte rozatoare si insecte ce va pot afecta casa, gospodaria, ferma, animalele de companie, recoltele, gradinile, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu