luni, 4 martie 2013

Combaterea puricilor de plante


Din cauza temeperaturii crescute si a umidititatii scazute din aer sporesc un mediu prielnic pentru puricii plantelor. Din pacate exista foarte multe tipuri de purici, printre care cei mai comuni sunt puricii  rosii ai plantelor. 





Sunt niste insecte foarte mici, care traiesc in colonii dense pe partea inferioara a frunzelor, astfel sugand seva plantei, ducand la ingalbenirea frunzelor, deformarea lor, incetinirea procesului de crestere sau chiar la moartea plantei.
 

In general puricii sunt daunatori pentru multe tipuri de plante, dar preferatele lor sunt plantele de interior. Simptomele infestarii cu purici pot varia de la o planta la alta, dar puteti observa ca frunzele afectate de acestia sunt nisipoase la atingere. Cu cat depistati problema mai din timp, cu atat scapati mai usor. Este mai simplu sa tratezi o planta cu un lastar atacat, decat una care si-a pierdut frunzele aproape in totalitate. Foarte important este sa le controlati periodic, atat pe partea superioara cat si pe cea inferioara a frunzelor.
Daca aveti deja probleme cu puricii, este indicat sa spalati insistent partile afectate cat si cele sanatoase cu apa calduta, astfel incat sa eliminati toate insectele, inclusiv ouale acestora.

In cazul unor atacuri puternice, dupa dusul de rigoare puteti folosi:

1.Mospilan (pulbere sau fiole). Se face o pauza de 7 zile dupa care se reia in cazul in care nu au disparut (solutia se dizolva in apa). Mospilan este un insecticid sistemic care actioneaza asupra tuturor stadiilor de dezvoltare (ou-larva-adult) si prezinta actiune rapida, afectand sistemul nervos al insectelor care paralizeaza si mor.

2.Spray Tratament total - Super Plant. Spray-ul este un insecticid, fungicid, acaricid foarte puternic, avand o actiune preventiva si curativa. Se pulverizeaza planta de la o distanta de circa 40 cm uniform si lejer. Tratamentul trebuie repetat la un interval de 8 zile.


www.fitofarmacia.ro  este un magazin online dedicat exclusiv comercializarii de produse si solutii impotriva daunatorilor precum gandaci, plosnite, soareci, sobolani, termite, si alte rozatoare si insecte ce va pot afecta casa, gospodaria, ferma, animalele de companie, recoltele, gradinile, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu