duminică, 21 aprilie 2013

Momeala contra soarecilor si sobolanilor

Momeala granule contra soareci si sobolani 500 g.
In casa si in spatii de igiena precum canalizare, depozite de deseuri, facilitati pentru animale etc.
Combaterea are loc in spatii unde daunatori au fost vazuti in repetate randuri, unde au lasat in urma lor urme de fecale sau in locuri in care au produs daune.
Animalele mananca de cele mai multe ori in spatii protejate, de aceea momeala trebuie plasata de-a lungul  peretilor, in spatele dulapurilor in locurile de hranire sau in fata intrarilor .
Datorita faptului ca soarecii si sobolanii se comporta in mod diferit trebuie ca locurile de hranire sa fie plasate conform obiceiului de viata.
Soareci:
Pe intreaga zona contaminata in functie contaminare se plaseaza 3-6 locuri cu  momeala nu mai mult pe fiecare de 20-30 g de momeala la o distanta de 1-2 m.
Sobolani
Pe intrega zona contaminata se plaseaza 1-3 locuri cu momeala.  Aceste locuri vor avea o distanta intre ele de 10 m fiecare continand cate 100 g de momeala.
Nu deschideti momeala si  protejati-o de umezeala! Animalele de casa, pasarile si copii trebuie tinuti la distanta.
Locurile cu momeala trebuie controlate in mod regulat si daca este cazul de completat cu momeala, pana nu se mai observa o micsorare a cantitatii (~ 3 saptamani).
Dupa tratament toate resturile de momeala trebuie indepartate. Suprafetele tratate si uneltele utilizate trebuie sterse cu un detergent .
Efectul incepe sa se observe de abia intre 3 -10 zile de la plasarea momelii. Deseori animalele folosesc aceasta in constructia lor astfel incat nu se pot observa animale moarte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu