luni, 1 aprilie 2013
CHAMPION 50 WP fungicid agricol pentru prevenirea şi combaterea manei şi a arsurilor bacteriene la viţa de vie, pomi fructiferi, legume, cartofi.
Substanţa activă: Hidroxid de cupru cu 50% cupru metalic
Grupa de toxicitate: a-III-a
Mod de prezentare: 30g, 300g, 1 kg
CHAMPION 50 WP este un fungicid de contact pe bază de cupru folosit în prevenirea şi combaterea manei şi a arsurilor bacteriene la viţa de vie, pomi fructiferi, legume, cartofi.
CHAMPION 50 WP prezintă cristale de hidroxid de cupru de dimensiuni foarte mici ceea ce determină o suprafaţă foliară de acoperire mult mai mare în comparaţie cu alte fungicide cuprice.
La aceeaşi cantitate de substanţă activă, numărul ionilor de cupru în contact direct cu suprafaţa frunzei este mai mare, astfel încât distribuţia produsului cât şi efectul biologic vor fi mai mari.
Tratamentul cu CHAMPION 50 WP nu necesită adăugarea de aditivi în soluţie deoarece particulele fiind încărcate electrostatic aderă foarte bine pe suprafaţa tratată.
CHAMPION 50 WP poate fi aplicat cu orice fel de echipament de stropire şi este compatibil inclusiv cu incesticidele organo-fosforice. CHAMPION 50 WP asigură o mai bună protecţie împotriva îngheţurilor timpurii (distruge agenţii de formare a gheţii) şi contribuie la o bună maturare a lemnului.
CHAMPION 50 WP nu prezintă restricţii privind intervalul de pauză dinaintea recoltării.
Timp de pauză: 2 zile.
Tratament pentru culturi(doza):
Castraveţi: Pătarea unghiulară (Pseudomonas lachrymans) - 0,3% (doza) - 10 L /100mp (volumul de apa si supraf. Tratata cu 30 g)
Cartof: Mana (Phytophtora infestans)- 3,0 kg/ha (doza) - 10 L /100mp (volumul de apa si suprafata tratata cu 30 g)
Fasole: Arsura comună a fasolei (Xanthomonas spp.) Arsura aureolată (Pseudomonas spp.) - 0,25% (doza) - 12L /120mp (volumul de apa si suprafata tratata cu 30 g)
Tomate: Băşicarea fructelor (Xanthomonas spp.) - 3,0 kg/ha (doza) - 10L /100mp (volumul de apa si suprafata tratata cu 30 g)
Viţa de vie: Mana (Plasmopara viticola) - 3,0 kg/ha (doza) - 10L /100mp (volumul de apa si suprafata tratata cu 30 g)
Mar: Focul bacterian (Erwinia amylovora) - 0,2 % prefloral (doza) - 15 L / 75 mp (volumul de apa si suprafata tratata cu 30 g) sau 0,04% postfloral (doza) - 75 L / 375 mp (volumul de apa si suprafata tratata cu 30 g)
Păr: Focul bacterian (Erwinia amylovora) - 0,3 % prefloral (doza) - 10 L / 50 mp (volumul de apa si suprafata tratata cu 30 g)
Gutui: Focul bacterian (Erwinia amylovora) - 0,04% postfloral (doza) - 75 L / 375 mp (volumul de apa si suprafata tratata cu 30 g)
Recomandări:
•La legume: preventiv sau la apariţia primelor simptome de mană sau arsuri bacteriene.
Aplicat la răsaduri are şi rol de dezinfecţie a solului.
•La cartof: în special la primele şi ultimele tratamente pentru mană;
•La viţa de vie: primele şi ultimele tratamente; La începutul vegetaţiei se obţine o rezistenţă mărită la îngheţurile timpurii iar la sfârşit o maturare mai bună a coardelor;
•La pomi fructiferi: primăvara devreme la ieşirea din repausul vegetativ.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu