joi, 11 aprilie 2013

Ingrasamant foliar cu efect de autoaparare a plantelor

Kendal este un ingrasamant foliar, ce creste mecanismul de aparare natural al plantelor. Ingrasamantul stimuleaza dezvoltarea culturilor, previne si reduce atacul produs de ciuperci si bacterii patogene.
KENDAL este compus din urmatoarele clase de substante:

Oligozaharide – acestea sunt oligozaharide specifice care rezulta din fragmentarea peretilor celulari cauzate de atacul ciupercilor si bacteriilor. Prezenta lor activeaza sinteza de fitoalexine, antibiotice naturale produse de plante.
Glutationul – este un constituent esential al sistemului de aparare al plantelor. De fapt, este implicat in neutralizarea si izolarea toxinelor produse de patogeni in procesul de infectie al plantelor.
In celulele vegetale, glutationul reactioneaza cu toxinele, formand legaturi stabile, noile molecule sunt apoi transportate in vacuole, inhiband astfel procesul de infectie. 

Extracte vegetale– Substante cu actiune biostimulanta, cresc capacitatea de aparare a plantelor prin mijloace biologice naturale. 
Saruri de potasiu – limiteaza probabilitatea de penetrare a patogenilor in planta prin marirea barierei fizice – ingrosarea peretilor celulelor.
MARESTE CAPACITATEA DE APARARE NATURALA A PLANTELOR 

Eficienta biologica - KENDAL induce un mecanism aspecific de rezistenta, care ai garanteaza eficienta la diferite grupe de agenti patogeni si in acelasi timp previne aparitia de forme rezistente.
 

APLICARE FOLIARA (la 10-15 zile):
- Legume - 1,5-2l/ha

- Tomate - 1,5l-2/ha
- Ardei - 1,5-2l/ha
- Mar - 2,5-3l/ha
- Pomi fructiferi - 2,5l/ha
- Salata - 1-1,5l/ha
- Plante ornamentale - 1-1,5l/ha
 

FERTIGARE (la 10-15 zile):
- Plante ornamentale - 8-11l/ha

APLICARE LOCALIZATA:
- Pomi fructiferi - 2,5-3l/ha prin distribuirea a 5-10 l sol/planta
- Legume - 0,3-0,4l/100l solutie (100-200 ml solutie/planta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu