miercuri, 22 mai 2013

Fungicid sistemic formulat pentru tratamentul la samanta, ce actioneaza asupra agentilor patogeni localizati la suprafata semintei si in interiorul acesteia.

Dupa tratament substanta activa patrunde in seminte si apoi in plantele tinere protejandu-le pe o perioada indelungata. Fiind un fungicid sistemic actioneaza prin inhibarea biosintezei ergosterolului in peretii celulari ai agentilor patogeni tinta. Tratamentul semintei cu Amiral Proffy 6FS nu afecteaza indicii de calitate biologica a semintei chiar daca samanta se pastreaza un an de la tratament.
Cultura
Agent patogen
Doza
Grau, Secara, Triticale
Malura (Tilletia spp.)
0,5l/tona
Fuzarioza (Fusarium spp.)
Taciune zburator (Ustilago nuda)
0,5l/tona
Sfasierea frunzelor (Perenophora graminea)
Mod de utilizare: Tratamentul se aplica la semintele de grau si orz destinate insamantarii. Doza recomandata este de 0,5l produs/tona de samanta. Avand formulare lichida, produsul se dizolva usor si se repartizeaza uniform pe suprafata semintei asigurandu-i o protectie buna.
Pregatirea solutiei: Produsul se amesteca cu apa folosind 8-10l apa pentru fiecare tona de samanta tratata. In functie de tipul masinii cu care se aplica tratamentul si calitatea semintei (praf, pleava, impuritati inerte). La aplicarea tratamentului este foarte important sa se respecte doza de utilizare si sa se obtina o distributie cat mai uniforma pe suprafata semintei.
Compatibilitate: Produsul este compatibil cu majoritatea fungicidelor si insecticidelor (imidacloprid) utilizate la tratamentul semintei. Pentru o folosire corecta, inainte de utilizare consultati lista de compatibilitati si efectuati un test de verificare compatibilitatii.
Selectivitate: Cand produsul este folosit in conformitate cu recomandarile din eticheta (doze, culturi, volume de solutie), produsul nu este fitotoxic si nu are efecte secundare precum intarzierea rasaririi, germeni anormali, etiolarea sau decolorarea plantelor tinere. Cantitatile de samanta ramase dupa sezonul de insamantare pot fi pastrate corespunzator pana in sezonul urmator, fara a influenta potentialul de germinatie.
Substanta activa: Tebuconazol 60g/l  
Clasificare: Xn-nociv; N-periculos pentru mediu
Mod de prezentare: 1l, 5l

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu