miercuri, 11 iulie 2012

Prosper erbicid sistemic

Erbicid sistemic, postemergent, pentru combaterea buruienilor graminee anuale si perene din cultura de floarea-soarelui si rapita.

AVANTAJE:

Actiune sigura asupra costreiului din seminte si rizomi
Nu are restrictii din punct de vedere fizologic asupra plantei de cultura
Control excelent al buruienilor monocotiledonate eficient economic

PROSPER este un erbicid postemergent, absorbit de planta prin intermediul frunzelor, care se transloca ulterior in toata planta, atat prin xilem cat si prin floem, acumulandu-se in tesutul meristematic si provocand distrugerea punctelor de crestere.
Substanta activa quizalofop-p-etil inhiba enzima Acetil CoA carboxilaza, implicata in biosinteza acizilor grasi. Dupa aplicare buruienile isi inceteaza cresterea, se decoloreaza si apoi se usuca complet.
Dupa efectuarea tratamentului, nu se executa prasile mecanice sau manuale timp de 14 zile, pentru a permite translocarea lui in rizomi.
Erbicidul PROSPER are nevoie de trei ore fara ploaie dupa tratament, pentru ca sa nu fie spalat de pe frunze.

PROSPER poate fi aplicat pana in momentul in care plantele de floarea-soarelui se gasesc in stadiul de dezvoltare de 6-8 frunze, buruienile monocotiledonate anuale in stadiul de 2-4 frunze, iar costreiul din rizomi are o inaltime de 15-20 cm.
La cultura de rapita se poate aplica atat toamna cat si primavara, de preferat inainte ca samulastra de grau sau orz sa infrateasca, deoarece dupa infratire plantele devin mai rezistente.
Tratamentul nu se efectueaza in conditii de stres hidric, temperaturi ridicate sau pe roua. Volumul de stropire recomandat este de 250-300 l solutie/ha, astfel incat picaturile de solutie sa nu se scurga de pe frunze. Se recomanda aplicarea cu masini terestre, evitandu-se deriva produsului pe culturi monocotiledonate (ex. porumb, cereale paioase, loturi semincere pentru graminee).

Doza de aplicare este calculata in functie de spectrul de buruieni care urmeaza a fi combatute:

- 0.4 l/ha pentru combaterea gramineelor anuale din cultura de floarea-soarelui
- 0,75-0,90 l/ha pentru combaterea gramineelor perene din cultura de floarea-soarelui
- 0,90 l/ha pentru combaterea gramineelor anuale si perene din cultura de rapita

Monocotiledonate
Costrei din seminte si rizomi (Sorghum halepense)
Mohor (Setaria spp.)
Mohor lat (Echinochloa spp.)
Meisor (Digitaria sanguinalis)
Obsiga (Bromus spp.)
Reigras (Lolium spp.)
Pir gros (Cynodon dactilon)

Samulastra
Mei (Panicum miliaceum)
Grau (Triticum aestivum)
Porumb (Zea mays)

Omologat in Romania cu Certificat de Omologare nr. 2510 din 16.12.2004.

Produsul contine 100 g/l quizalofop-p-etilse si se prezinta sub forma de concentrat emulsionabil, omogen, de culoare galben pai, cu miros caracteristic.

marți, 10 iulie 2012

Pepenele galben

Pepenele galben (Cucumis melo)  este o planta erbacee unisexuat monoica (cu flori de sex diferit pe aceeasi planta), cu tulpina taratoare. Majoritatea pepenilor isi au originea in Orientul Mijlociu, de unde s-au raspandit, mai apoi, in intreaga Europa. Semintele de pepene au fost transportate de catre Cristofor Columb in Statele Unite ale Americii, iar in California, pepenii au fost adusi si cultivati de catre exploratori de origine spaniola. Ceea ce nu stie multa lume despre pepeni este ca ei fac parte din aceeasi familie cu dovlecii si castravetii. Se cultiva pentru fructul sau, care se coace vara, contine multa apa si este de gust dulce.Planta are tulpini moi si cu pilozitati care cresc la nivel cu pamantul. Forma fructului variaza intre sferica si elipsoidala. In asa-zisii pepeni banană exista ondulatii care ii fac sa para un dovleac. Pepenele galben este mai exigent decat dovleacul si mai putin decat pepenele verde. Are nevoie de cel putin 15 grade ca sa germineze; semanarea se face in afara perioadelor de inghet si in aer liber, primavara.rigarea trebuie sa se faca cu atentie, deoarece apa nu trebuie sa ude frunzele, acestea putrezind cu usurinta. Fructul nu trebuie sa fie recoltat decat atunci cand coacerea este asigurata si continutul de zahar este ridicat. La atingere se simte cand coaja din jurul cozii cedeaza usor la presiunea degetelor; greutatea este, de asemenea, un indicator caracteristic, crescand pe masura ce maturizarea mareste densitatea pulpei fructului.

luni, 9 iulie 2012

Dezinfectarea sau dezinsectia


Dezinfectarea sau dezinfectia este procesul care are ca rezultat eliminarea de pe o suprafata sau un obiect a majoritatii microbilor si microorganismelor, fie animale, fie vegetale, daunatoare.Din punct vedere tehnic dezinfectia se deosebeste de sterilizare unde materialul este complet eliberat de microorganisme. Dezinfectia reduce numarul germenilor la un factor de cca 105 iar este o deosebire intre „a dezinfecta igienic mainle” sau „dezinfectia mainilor inaintea unei operatii chirurgicale”.Dezinfectantele sunt substante antimicrobiane care fie distrug toate microorganismele daunatoare de pe un material, fie le aduc la un nivel sigur. Foarte putine dezinfectante sunt capabile sa sterilizeze materialul pe care sunt aplicate, dar acest lucru depinde si de modul cum sunt aplicate dezinfectantele.





 SKIN-DES 1L (gata preparat)

Dezinfectant lichid gata preparat pentru dezinfectia tegumentelor inainte de injectii, punctii, transfuzii, perfuzii, interventii chirurgicale.

Agenti activi
- 70.0 ml Propanol
- 0.1 ml 1.3 Butanol

Proprietati
- bactericid
- fungicid
- tuberculoid
- virucid
- HVB, HIV, ROTA

Acest produs prezinta certificate:
- DIN EN ISO 9001
- DIN EN ISO 13488
- GMP 93/42 EWG, CE 0124./P
- Produsul este testat DGHM, OGHM


Import Germania

Acesta este unul din principalele produse care va pot ajuta in protejarea dumneavoastra impotriva factorior de risc exisitenti la care suntem expusi ( Gripa Tip A - H1N1, H5N1, HBV, HIV, ROTA, SARS, FCV, BACTERICID, FUNGICID, TUBERCULOID, VIRUCID, SPOCICID).