duminică, 8 decembrie 2013

Erbicid total neselectiv, universal cu posibile utilizari la toate culturile agricole

Roundup este un erbicid total, neselectiv, universal, cu posibile utilizari la toate culturile agricole. Are o actiune sistemica: absorbit prin frunze este translocat in intreaga planta, inclusiv in partile subterane (radacini, rizomi, etc) distrugand-o complet.
Combate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene, inclusiv costreiul din rizomi. Nu exista buruieni rezistente la Roundup, ci doar specii cu sensibilitati diferite.
In functie de specii si conditiile climatice sunt necesare 4-14 zile ca buruienile sa fie distruse complet. Simptomele care apar la buruieni dupa aplicarea ebicidului sunt: ofilirea, ingalbenirea, brunificarea si moartea completa.
Aplicati Roundup atunci cand masa foliara este suficient de dezvoltata. Nu aplicati Roundup cand buruienile sunt afectate de conditii de stres (dupa inghet, seceta, etc). Nu aplicati Roundup daca sunt conditii de ploaie in urmatoarele 6 ore.
Timp de pauza: In contact cu solul, erbicidul este biodegradabil. Roundup nu are activitate in sol, orice cultura poate urma practic imediat dupa aplicare. La tratarea terenului inainte de semanat/plantat, se recomanda ca aceste lucrari sa se efectueze dupa un interval de 3-5 zile. La aplicarea inainte de recoltare, timpul de pauza este de minim 7-14 zile de la utilizare.
Inainte de semanat: arat de toamna; in primavara o nivelare foarte devreme; lasati pirul, etc. sa creasca 5-10 cm; erbicidati cu 1-2l Roundup in 100-150l apa/ha; dupa 3-5 zile se poate semana, planta.
Inainte de recoltat: atunci cand culturile de cereale sunt imburuienate puternic la momentul recoltarii, pentru a facilita recoltarea, erbicidati cu Roundup 3-4l/ha in 100-150 l apa cu 10-14 zile inainte de recoltare, cand umiditatea boabelor este sub 30 %.
Pe miristi: dupa recoltare, eliberati terenul de paie; asteptati recresterea buruienilor (15-30 cm, in functie de specie), erbicidati cu 3-4l/ha Roundup in 100-150l apa pentru Pir (Agropyron) si Costrei (Sorghum). Pentru Stuf (Phragmites) utilizati 5-6l/ha. Lasati terenul nearat 3 saptamani pentru pir si costrei si 5 saptamani pentru stuf.
In vii si livezi: primavara cand buruienile au in jur de 10-20 cm, erbicidati cu 3-4 l Roundup/ha in 100-150 l apa. Doza poate fi fragmentata in 3-4 aplicatii cu 1l/ha + surfactant la interval de 20-30 zile, tehnologie recomandata in special pe terenurile in panta pentru combaterea eroziunii.
Atentie! Evitati contactul erbicidului cu partile verzi ale vitei de vie si pomilor. Pe canale, terenuri, virane, drumuri, cai ferate, aplicati Roundup in doza de 4-6l/ha, in functie de speciile combatute, cand acestea au o masa foliara suficient de dezvoltata. Doza de apa la ha este de 100-150l.
Cultura
Buruieni combatute
Doza
Postemergent (inainte de recoltare)
3,0-4,0 l/ha
Cereale paioase
Postemergent  (dupa recoltare-miriste)
3,0-4,0 l/ha
Mar
Plantatii pe rod (postemergent)
3,0-4,0 l/ha
Par
Plantatii pe rod (postemergent)
3,0-4,0 l/ha
Prun
Plantatii pe rod (postemergent)
3,0-4,0 l/ha
Vita de vie
Postemergent
3,0 l/ha
Grau
Cu 10-14 zile inainte de recoltare, ca desicant
3,0-4,0 l/ha
Preemergent (cu 2-3 zile inainte de rasarirea cartofului)
2,0 l/ha
Floarea soarelui
Preharvesting (aprox. 30% umiditatea semintei – 3 saptamani inainte de recoltare)
2,0-3,0 l/ha
Mazare
Preharvesting
2,0-3,0 l/ha
La 1-3 zile de la prima coasa
0,75 l/ha
Canale de irigatii, helestee
Postemergent
5,0-6,0 l/ha
Terenuri necultivate, cai ferate
Postemergent
4,0-6,0 l/ha

joi, 5 decembrie 2013

Cum poti scapa de furnicile din casa

Pentru eliminarea furnicilor de gradina in spatii inchise si pe terase.
Capcana contine o substanta nutritiva ce atrage furnicile.
Momeala contine BITREX, o substanta foarte amara ceea ce previne consumarea accidentala de catre om, animale de casa si de companie. Recipientul din plastic se va taia pe partea superioara la semn.
Se indeparteaza folia protectoare de pe partea posterioara a recipientului si se lipeste pe o suprafata neteda in apropierea locului unde circula cel mai frecvent furnicile.
Capcana trebuie lipita cu gaura in sus avand grija ca momeala sa nu se imprastie. Momeala trebuie ferita de umzeala! Pentru efect maxim momeala trebuie tinuta in acelasi loc un timp indelungat.
In timpul folosirii  capcanei nu folositi si alte insecticide. Daca observati ca, capcana nu este eficienta schimbati locul acesteia.
Atentie!
- nu lasati la indemana copiilor
- se depoziteaza separat de alimente si medicamente
- dupa utilizare spalati-vape maini cu sapun
Categoria de produs: BIOCID
Grupa: a-III-a
Forma de ambalare: butelie 3 buc de capcane 2 gr
Substante active: 0,5% S-methoprene

miercuri, 4 decembrie 2013

Vrei sa scapi de gandacii de bucatarie? Uite solutia cea mai buna



Produs autorizat pentru utilizari igienico-sanitare, cu spectru larg de actiune insecticida pentru dezinsectia locurilor infestate la insecte taratoare si zburatoare din spatiile locuite, din alte spatii gospodaresti sau de interes public. Actioneaza asupra insectelor prin contact si prin ingestie. In cantitati foarte mici, actioneaza rapid asupra sistemului nervos central si periferic al insectelor, provocandu-le moartea. Substanta Insektum se aplica numai diluat in apa, in concentratie de 2% (ex: 2 ml produs la 100 ml apa, 20 ml produs la 1L de apa, 200 ml de produs la 10 L de apa, s.a.). Solutiile obtinute se aplica in cantitate de ~ 50 ml pe mp in toate locurile sau in zonele infestate de insecte. Produsul se poate folosi cu eficienta ridicata si in dezinsectia locurilor care genereaza insecte de disconfort si de interes sub aspectul profilaxiei sanitar umane, cum sunt platformele de gunoi menajer sau locurile in care prezenta tantarilor este foarte mare (ex: subsoluri inundate).

Metode de aplicare
Insecte combatute
Doza de aplicare
Apa
Remanenta
Suprafata acoperita
Prin pulerizare pe suprafete
purici, plosnite, furnici, paianjeni, gandaci, urechelnite, plojnite, carii de lemn, etc.
400 ml produs, cu o rata de aplicare de 50 ml solutie de lucru/mp.
10 litri
90 zile
1000 mp
tantari, muste, molii, viespi, albine, musculite, etc.
200 ml produs cu o rata de aplicare de 50 ml solutie de lucru/mp.