miercuri, 30 octombrie 2013

Insecticid piretroid pentru combaterea insectelor zburatoare si taratoare

K-Othrine SC 25 este un insecticid versatil, avand ca substanta active deltamethrin-ul, un piretroid cu o eficacitate dovedita in distrugerea sistemului imunitar al tuturor insectelor daunatoare comune. K-Othrine SC 25 este biodegradabil, are o fotostabilitate mare, nu pateaza, nu lasa urme vizibile dupa aplicare si nu este inflamabil. K-Othrine SC 25 manifesta o eficacitate deosebita impotriva intregului spectru de insecte daunatoare: Dictyoptera - gandaci, Diptera - muste si tantari, Siphonoptera - purici, paduchi, Hemiptera - plosnite, Lepidoptera - molii, Coleoptera - carabusi, Dermapthera - urechelnite, Psocoptera - paduchi de carte, Hymenoptera - furnici.
K-Othrine SC 25 este clasificat in UE ca un insecticid cu o toxicitate extrem de scazuta pentru vietuitoarele non-vizate (in special mamiferele), efectele sale adverse asupra acestora fiind absolut intamplatoare si neimportante ca gravitate. Insecticidul piretroid K-Othrine SC 25 este un insecticid care actioneaza prin contact si ingestie, penetrand, extrem de rapid stratul de chitina al insectelor, paralizandu-se sistemul nervos si provocandu-le moartea.

K-Othrine SC 25
Apa
Aria de actiune
50-60 ml
4,0-5,0 litri
100-200 mp
Mod de utilizare: Aplicarea K-Othrine SC 25 se face rezidual cu echipamente specifice activitatii de dezinsectie - pompa de presiune scazuta; formularea de suspensie concentrata favorizeaza formarea unor depozite microscopice de substanta activa dupa tratament, care nu pot fi absorbite repede de substanta tratata, generand o remanenta crescuta. Insecticidul K-Othrine SC 25 se recomanda a fi utilizat in interior, indiferent ca este vorba de incinte industriale, comerciale, spatii casnice sau spatii de maxima igiena protejata (scoli, spitale, industrie alimentara, industrie farmaceutica). K-Othrine SC 25 are o remanenta de 6-9 saptamani, in functie de tipul sprafetei pe care se aplica si de curatenia acesteia.

duminică, 27 octombrie 2013

Erbicid rezidual cu actiune de sol, omologat pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si unele dicotiledonate din culturile agricole

Stomp 330 EC este un erbicid rezidual cu actiunea la sol. Face parte din categoria erbicidelor inhibitoare ale germinatiei buruienilor: inhiba atat diviziunea celulei cat si alungirea acesteia in meristemul radacinilor sau a tinerilor lastari. Dezvoltarea buruienilor este stopata direct ca urmare a absortiei prin varfurile de crestere coleoptil/hipocotil. Buruienile mor imediat dupa germinare sau rasarire, fiind eliminate timpuriu din competitie cu plantele de cultura.
Stomp 330 EC are selectivitate fiziologica la soia, floarea soarelui, caz in care se poate incorpora. Selectivitatea pozitionala se manifesta la porumb, orez, ceapa, cartof si legume, caz in care nu trebuie incorporat. Produsul are activitate de lunga durata. Stomp 330 EC este un erbicid pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si a unor specii de dicotiledonate anuale.
Mod de utilizare:
Aplicare: ppi-inainte de semanat cu incorporare; preemergent: dupa semanat/plantatul culturii, respectiv inaintea rasaririi culturii sau a buruienilor. Pentru legumele care se cultiva prin rasad, produsul se aplica cu 2-3 zile inaintea transplantarii. Cantitatea de apa pentru aplicare se calculeaza in functie de echipamentul de stropit pentru a se asigura o aplicare uniforma pe suprafata solului a cantitatii de produs omologata pe unitatea de suprafata.
Pentru o eficacitate optima se recomanda pregatirea solului fara bulgari. De asemenea umiditatea optima a solului imbunatateste eficacitatea produsului.
Avantajele utilizarii erbicidului Stomp 330 EC:
- spectru larg de combatere a buruienilor;
- folosire la numeroase plante de cultura;
- selectivitate pentru plantele de cultura;
- usurinta in folosire;
- acest produs este aprobat spre folosire in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
Cultura
Buruieni combatute
Doza
Tomate transplantate, Ardei gras, Ardei rosu, Morcov, Usturoi, Varza de toamna, Vinete, Gladiole
Monocotiledonate si unele dicotiledonate
5,0 l/ha
Arpagic, Ceapa din arpagic, Ceapa semanata direct (culturi irigate)
Monocotiledonate si unele dicotiledonate
6,0 l/ha
Cartof
Monocotiledonate si unele dicotiledonate
5,0 l/ha
Floarea soarelui
Monocotiledonate anuale: Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum h. din samanta si unele dicotiledonate: Amaranthus
5,0 l/ha ppi cu incorporare
Orez (semanat in uscat cu incorporarea semintei)
Monocotiledonate (Echinochloa sp.)
6,0 l/ha preemergent
Soia
Monocotiledonate si unele dicotiledonate
4,0-5,0 l/ha ppi
Porumb
Monocotiledonate si unele dicotiledonate
5,0 l/ha
Tutun
Monocotiledonate si unele dicotiledonate
4,0 l/ha preemergent
Livezi pe rod
Buruieni din samanta si monocotiledonate anuale si dicotiledonate anuale
5,0 l/ha
Arbusti fructiferi si Capsun pentru fructe
Buruieni din samanta si monocotiledonate anuale si dicotiledonate anuale
5,0 l/ha
Drajon, Zmeur, Mur si stoloniera de capsun
Buruieni din samanta si monocotiledonate anuale si dicotiledonate anuale
4,0 l/ha

marți, 22 octombrie 2013

Tratament universal pentru grau, orz, porumb

Substanta activa: Carboxina 200g/l+Tiram 200g/l
Clasificare: Xn-nociv; N-periculos pentru mediu
Mod de prezentare: 50ml, 1l

Tratament universal al semintelor.
Mod de actiune: Produsul Vitavax 200 FF, cu formularile sale specifice omologate in Romania este unul din produsele cele mai renumite in familia produselor de tratament samanta existente. Acesta asigura culturilor de cereale, porumb si floarea-soarelui o protectie deosebita impotriva bolilor de sol sau a celor cu transmitere de samanta.
Produsul combate o gama larga de boli, transmise prin samanta sau sol, stimuleaza germinatia si cresterea plantulelor, sporind rezistenta culturii a conditii de stres.


Cultura
Agentul patogen
Doza
Malura comuna (Tilletia spp.)
2,5l/tona
Fuzarioaz (Fusarium spp.)
Taciunele zburator (Ustilago nuda)
3,0l/tona
Sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)
Caderea plantutelor (Pythium spp.)
2,5l/tona
Fuzarioza (Fusarium spp.)
Mod de utilizare: Tratamentul semintelor cu Vitavax 200 FF se efectueaza cu masinile recomandate de producator sau cu cele existente in dotare, bine reglate, astfel incat sa se asigure acoperirea uniforma a semintelor si respectarea stricta a dozei recomandate.
Pentru Vitavax 200FF, la fiecare 1,0l de produs se adauga 1,0-4,0l apa, in functie de masina de tratament utilizata, aceasta asigurand o buna acoperire si protectie. Produsul se aplica pe o samanta de buna calitate, cu o umiditate de maxim 15%.
Timp de pauza: Semintele nu se folosesc la furajarea animalelor in cazul in care nu au fost insamantate, dar plantele rasarite pot fi utilizate ca si furaj la cateva zile de la rasarire. Timp de pauza recomandat: 21 zile.
Compatibilitate: Este compatibil cu pulberile umectabile fungicide sau insecticide. Nu se va amesteca cu produse puternic alcaline sau cu concentrate emulsionabile. Nu este compatibil cu formularile lichide fungicide pentru tratamentul semintelor. Testati pentru siguranta compatibilitatea fizico-chimica a produselor.

Capcana cu feromoni pentru molii alimentare

Capcana pentru molii alimentare se poate utiliza in spatii inchise (magazine alimentare, apartamente, depozite, etc) pentru prinderea moliilor (Plodia interpunctella, Ephestia elutella, Ephestia kuehniella, Ephestia cautella).
Pentru distrugerea moliilor din haine folositi casetele anti molii.
Capcana pentru molii nu contine insecticid, deci nu prezinta nici un pericol asupra mediului. Capcana atrage eficient moliile masculi timp de 6-8 saptamani. Timpul de actiune a adezivului este de lunga durata.
Mod de utilizare:
- indoiti foaia
- scoateti folia protectoare
- aplicati carligul cu ajutorul gaurilor dispuse pe marginea foii
- aplicati dispenzerul aflat in ambalajul inchis ermetic
- agatati capcana in dulap, pe rafturi sau in depozite
- folositi capcana in locuri ferite de praf
- verificati sistematic daca capcana este plina sau daca este aplicat de peste o luna, capcana trebuie schimbata
Dupa folosire se poate arunca la gunoi menajer. Se recomanda folosirea unei capcane pentru un volum de aer de 60mc.
Atentie!
- a se folosi numai dupa citirea instructiunilor de folosire
- nu atingeti adezivul cu mana
- dupa folosire spalati-va bine pe maini
- a nu se lasa la indemana copiilor
Forma de ambalare: 2 buc de capcane, 2 buc dispensere, carlig.
Garantie: 18 luni

luni, 21 octombrie 2013

Microbicid puternic, bactericid indicat pentru dezinfectia suprafetelor din salile de operatie, sali de sport, cantine, etc

Microbicid puternic, bactericid (bacterii gram pozitive si gram negativ) , fungicid, algicid, virucid, necorosiv si stabil chimic. Indicat pentru dezinfectia aerului si suprafetelor din salile de operatie, sali de sport, etc.
Aspect:
Lichid limpede, incolor, cu miros placut.
Compozitie:
Saruri cuaternare de amoniu, sare de poli-imino-imido-biguanidina, alcool, apa, parfum.
Caracteristici:
Densitate: 0.90-1.00 g/ml
pH: 6-7
Solubil in apa, alcooli.
Virucid - in solutie 5%;
Bactericid si fungicid - in solutie 1%;
Algicid - in solutie 1/5.000.
Activ in mediu acid si alcalin, eficace in apa dura.
Blocheaza fermentatia.
Indicatii de utilizare:
Cu solutia obtinuta se dezinfecteaza aerul sau suprafetele contaminate, prin pulverizare sau aerosolizare, respectiv stergere.
Valabilitate:
trei ani, depozitat in ambalajele originale, la temperaturi intre 10-30 grade Celsius.
Aviz Ministerul Sanatatii

joi, 17 octombrie 2013

Produs recomandat pentru a scapa de insectele nedorite ce ti-au invadat casa

Produs autorizat pentru utilizari igienico-sanitare, cu spectru larg de actiune insecticida pentru dezinsectia locurilor infestate la insecte taratoare si zburatoare din spatiile locuite, din alte spatii gospodaresti sau de interes public. Actioneaza asupra insectelor prin contact si prin ingestie. In cantitati foarte mici, actioneaza rapid asupra sistemului nervos central si periferic al insectelor, provocandu-le moartea.Substanta Insektum se aplica numai diluat in apa, in concentratie de 2% (ex: 2 ml produs la 100 ml apa, 20 ml produs la 1L de apa, 200 ml de produs la 10 L de apa, s.a.). Solutiile obtinute se aplica in cantitate de ~ 50 ml pe mp in toate locurile sau in zonele infestate de insecte. Produsul se poate folosi cu eficienta ridicata si in dezinsectia locurilor care genereaza insecte de disconfort si de interes sub aspectul profilaxiei sanitar umane, cum sunt platformele de gunoi menajer sau locurile in care prezenta tantarilor este foarte mare (ex: subsoluri inundate).

Metode de aplicare
Insecte combatute
Doza de aplicare
Apa
Remanenta
Suprafata acoperita
Prin pulerizare pe suprafete
purici, plosnite, furnici, paianjeni, gandaci, urechelnite, plojnite, carii de lemn, etc.
400 ml produs, cu o rata de aplicare de 50 ml solutie de lucru/mp.
10 litri
90 zile
1000 mp
tantari, muste, molii, viespi, albine, musculite, etc.
200 ml produs cu o rata de aplicare de 50 ml solutie de lucru/mp.


luni, 14 octombrie 2013

Cel mai eficace tratament pentru seminte pe perioada de iarna

Produsul Vitavax 200 FF, cu formularile sale specifice omologate in Romania este unul din produsele cele mai renumite in familia produselor de tratament samanta existente. Acesta asigura culturilor de cereale, porumb si floarea-soarelui o protectie deosebita impotriva bolilor de sol sau a celor cu transmitere de samanta.
Produsul combate o gama larga de boli, transmise prin samanta sau sol, stimuleaza germinatia si cresterea plantulelor, sporind rezistenta culturii a conditii de stres.
Tratamentul semintelor cu Vitavax 200 FF se efectueaza cu masinile recomandate de producator sau cu cele existente in dotare, bine reglate, astfel incat sa se asigure acoperirea uniforma a semintelor si respectarea stricta a dozei recomandate.

Pentru Vitavax 200FF, la fiecare 1,0l de produs se adauga 1,0-4,0l apa, in functie de masina de tratament utilizata, aceasta asigurand o buna acoperire si protectie. Produsul se aplica pe o samanta de buna calitate, cu o umiditate de maxim 15%.
Timp de pauza: Semintele nu se folosesc la furajarea animalelor in cazul in care nu au fost insamantate, dar plantele rasarite pot fi utilizate ca si furaj la cateva zile de la rasarire. Timp de pauza recomandat: 21 zile.
Compatibilitate: Este compatibil cu pulberile umectabile fungicide sau insecticide. Nu se va amesteca cu produse puternic alcaline sau cu concentrate emulsionabile. Nu este compatibil cu formularile lichide fungicide pentru tratamentul semintelor. Testati pentru siguranta compatibilitatea fizico-chimica a produselor.

Cultura
Agentul patogen
Doza
Grau
Malura comuna (Tilletia spp.)
2,5l/tona
Fuzarioaz (Fusarium spp.)
Orz
Taciunele zburator (Ustilago nuda)
3,0l/tona
Sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)
Porumb
Caderea plantutelor (Pythium spp.)
2,5l/tona
Fuzarioza (Fusarium spp.)


duminică, 13 octombrie 2013

Insecticid de contact ce combate imediat gandacii de bucatarie si alte insecte

Substanta activa: Cypermethrin 7%; Permethrin 3%; Piperonil Butoxid 5%
Cypertox este un insecticid atat de contact cat si de ingestie ce combate insecte taratoare si zburatoare cu o raza mare de actiune prezentand urmatoarele propietati: se poate utiliza pentru spatii alimentare, birouri, mijloace de transport, depozite, fabrici, hale, grajduri, gradini, gradinite, crese. Efectul insecticidului Cypertox are loc in doua faze. In prima faza se produce o activitate excesiva a celulelor nervoase, cauzand convulsii insectei, dupa aceea urmeaza blocajul transmiterii impulsurilor, blocaj care duce la paralizie si treptat la moartea insectei. Substanta piperonil butoxid inhiba oxidarea piretroizilor in organismul insectelor, prelungind degradarea insecticidului si potenteaza efectul acestora. Insecticid antiparazitar, care datorita componentilor odata cu diluarea acesteia cu apa formeaza o emulsie laptoasa, prevenind consumul accidental de catre manipulator. La concentratiile recomandate de folosire, solutia are toxicitate redusa pentru om, animal si mediu.
Metode de aplicare
Insecte combatute
Doza de aplicare
Apa
Remanenta
Suprafata acoperita
Prin pulerizare pe suprafete
purici, plojnite, furnici, paianjeni, gandaci, urechelnite, plojnite, carii de lemn, etc.
300 ml produs, cu o rata de aplicare de 50 ml solutie de lucru/mp.
10 litri
60 zile
1400 mp
tantari, muste, molii, viespi, albine, musculite, etc.
150 ml produs cu o rata de aplicare de 50 ml solutie de lucru/mp.


joi, 10 octombrie 2013

Insecticid ce combate orice insecta zburatoare si taratoare

Substanta activa: Cypermethrin 10% ; Piperonil Butoxid 5%
Clasificare: Xn-Nociv; N-periculos pentru mediu
Mod de prezentare: 1l, 100 ml, 50 ml Produs autorizat pentru utilizari igienico-sanitare, cu spectru larg de actiune insecticida pentru dezinsectia locurilor infestate la insecte taratoare si zburatoare din spatiile locuite, din alte spatii gospodaresti sau de interes public. Actioneaza asupra insectelor prin contact si prin ingestie. In cantitati foarte mici, actioneaza rapid asupra sistemului nervos central si periferic al insectelor, provocandu-le moartea.

Substanta Insektum se aplica numai diluat in apa, in concentratie de 2% (ex: 2 ml produs la 100 ml apa, 20 ml produs la 1L de apa, 200 ml de produs la 10 L de apa, s.a.). Solutiile obtinute se aplica in cantitate de ~ 50 ml pe mp in toate locurile sau in zonele infestate de insecte. Produsul se poate folosi cu eficienta ridicata si in dezinsectia locurilor care genereaza insecte de disconfort si de interes sub aspectul profilaxiei sanitar umane, cum sunt platformele de gunoi menajer sau locurile in care prezenta tantarilor este foarte mare (ex: subsoluri inundate).

Metode de aplicare
Insecte combatute
Doza de aplicare
Apa
Remanenta
Suprafata acoperita
Prin pulerizare pe suprafete
purici, plosnite, furnici, paianjeni, gandaci, urechelnite, plojnite, carii de lemn, etc.
400 ml produs, cu o rata de aplicare de 50 ml solutie de lucru/mp.
10 litri
90 zile
1000 mp
tantari, muste, molii, viespi, albine, musculite, etc.
200 ml produs cu o rata de aplicare de 50 ml solutie de lucru/mp.

miercuri, 9 octombrie 2013

Capcana pentru furnici

Pentru eliminarea furnicilor de gradina in spatii inchise si pe terase. Capcana contine o substanta nutritiva ce atrage furnicile. Momeala contine BITREX, o substanta foarte amara ceea ce previne consumarea accidentala de catre om, animale de casa si de companie. Recipientul din plastic se va taia pe partea superioara la semn. Se indeparteaza folia protectoare de pe partea posterioara a recipientului si se lipeste pe o suprafata neteda in apropierea locului unde circula cel mai frecvent furnicile. Capcana trebuie lipita cu gaura in sus avand grija ca momeala sa nu se imprastie.
Momeala trebuie ferita de umzeala! Pentru efect maxim momeala trebuie tinuta in acelasi loc un timp indelungat. Substanta nu are efect asupra furnicilor faraon. In timpul folosirii  capcanei nu folositi si alte insecticide. Daca observati ca, capcana nu este eficienta schimbati locul acesteia.
Atentie!
- nu lasati la indemana copiilor
- se depoziteaza separat de alimente si medicamente
- dupa utilizare spalati-vape maini cu sapun
Categoria de produs: BIOCID
Grupa: a-III-a
Forma de ambalare: butelie 3 buc de capcane 2 gr
Substante active: 0,1g acetamiprid, 0.25 g S-methoprene
Observatii:
Furnicile sunt insecte sociale  care traiesc in colonii(musuroaie) de pana la mai multe milioane de indivizi .
Ele fac parte din Familia Formicidae ,sunt inrudite cu albinele si viespile si apartin ordinului Hymenoptera.
Furnicile sunt raspandite pe tot cuprinsul pamantului ,activitatile lor venind in contact cu oamul.
Furnicile clasificate ca daunatori sunt:
- furnica de trotuar
- furnica nebuna galbena
- furnicile de zahar
- furnica faraon (este un important daunator in spitale si cladiri de birouri,este atat de mica incat isi poate face cuib printre hartii)
- furnica dulgher(traieste in lemn in loc de pamant ,isi poate face cuib in structurile de lemn ale casei pe care le gauresc cu mandibulele lor ascutite)
- furnica argentiniana
- furnica de casa parfumata

Insecticid pe baza de imidacloprid, omologat pentru tratarea semintelor

Seedoprid 600FS este un insecticid sistemic, pe baza de imidacloprid, pentru tratarea semintei, cu actiune de lunga durata in plante. Produsul patrunde in tinerele plantule formate in urma germinarii semintelor tratate si se transloca spre varfurile de crestere, actionand prin contact si mai ales prin ingestie asupra daunatorilor care se hranesc cu seva sau organele verzi ale acestora.
Cultura
Agentul daunator
Doza
Viermi sarma (Agriotes spp.)
6,0l/tona
Viermele vestic al radacinilor de porumb (Diabrotica virgifera virgifera)
10,0l/tona
Ratisoara (Tanymecus dilaticollis)
8,0l/tona
Viermi sarma (Agriotes spp.)
10l/tona
Ratisoara (Tanymecus dilaticollis)
Afidele (Macrosiphum avenae, Rhopolosiphum maidis, Rhopolosiphum padi, Metopolophium dirhodum, Schizaphis graminum) pentru prevenirea aparitiei fenomenului de ingalbenire, piticire si aspermie a graului (Wheat dwarf virus)
0,6l/tona
Viermi sarma (Agriotes spp.)
0,7l/tona
Gandacul ghebos (Zabrus tenebrioides)
1,0l/tona
Orz si Orzoaica
Afidele (Macrosiphum avenae, Rhopolosiphum maidis, Rhopolosiphum padi, Metopolophium dirhodum, Schizaphis graminum) pentru prevenirea aparitiei fenomenului de ingalbenire si piticire a orzului de toamna (Barley yellow dwarf)
0,6l/tona
Viermi sarma (Agriotes spp.)
0,7l/tona
Gandacul ghebos (Zabrus tenebrioides)
1,0l/tona
Rapita de toamna
Purici (Phyllotreta spp.)
6,0/tona
Gargarita sfeclei (Bothynoderes punctiventris)
90g s.a la 100.000 seminte (unitatea de semanat)
Mod de utilizare: Pentru aplicarea tratamentului la floarea soarelui, porumb si rapita, se recomanda utilizarea produsului ca atare, sau acesta poate fi amestecat cu apa, respectand raportul de 1:0,250 (produs:apa). La cereale, pentru aplicarea tratamentului, se recomanda utilizarea cantitatii de 6-8 litri solutie (5-7l apa+doza de produs)/tona de seminte. La prepararea solutiei, flocoanele se vor agita inainte de folosire, se prepara numai cantitatea de solutie necesara pentru  zi de lucru.
Substanta activa: Imidacloprid 600g/l
Clasificare: Xn-nociv; N-periculos pentru mediu
Mod de prezentare: 1l