marți, 11 iunie 2013

Insecticid pentru combaterea daunatorilor din culturile de camp, furajere si in depozite.


ACTELLIC 50 EC este un insecticid pentru combaterea daunatorilor din culturile de camp, furajere si in depozite. Insectele sunt distruse prin contact, ingestie sau actiune fumigena.
Poate fi aplicat sub forma de pulverizare sau prafuire. Este eficient din punct de vedere economic, fiind aplicat in doze mai mici decat alte insecticide.
Datorita persistentei sale indelungate, nu este necesara reaplicarea lui.
Timp de pauza: 28 de zile la grau; 21 de zile la mar, lucerna, tomate, pomi fructiferi, vita de vie.
Tratament samanta de consum.

Tratament “sandwich”: se vor efectua tratamente la fiecare 10-15 cm din stratul de seminte.
Se recomanda: 10ml produs/1 L de apa/tona de seminte. in caz de necesitate se vor aplica si alte metode de dezinsectie, cum ar fi:
Fumigatia: se va folosi un produs special creat in acest scop, lasandu-se camera tratata inchisa timp de 4-5 ore, pentru depunerea particulelor pe toata suprafata tratata.
Cerealele tratate pot fi consumate de oameni si animale imediat dupa tratare. Cerealele tratate pot fi semanate cat de curand este nevoie dupa tratare.

duminică, 9 iunie 2013

Insecticid sistemic si de contact pentru combaterea daunatorilor la castraveti, tomate, varza, ardei, vinete, pepeni, verzi, tutun.

Substante active: imidacloprid 75 g/l + deltametrin 10 g/l Formulare: OD (dispersie in ulei)
Insecticid sistemic si de contact pentru combaterea daunatorilor la castraveti, tomate, varza, ardei, vinete, pepeni, verzi, tutun.
Confidor Energy are o dubla actiune, sistemica si de contact (de soc). La circa o ora dupa efectuarea tratamentului, imidacloprid patrunde in plante si este distribuit spre varfurile de crestere, iar deltametrin ramane pe suprafata organelor tratate.
Ambele componente actioneaza prin contact si ingestie asupra daunatorilor care inteapa sau rod partile vegetative ale plantelor. Acest mecanism complex de actiune confera produsului un spectru larg de activitate si face posibila combaterea inclusiv a formelor rezistente la insecticide din alte grupe chimice.
Formularea de ultima generatie dispersie in ulei (OD) confera produsului o aderenta si o patrundere in planta a componentei sistemice superioare celorlalte formulari.
Modul de utilizare: In timpul vegetatiei se recomanda a se utiliza pentru 1-3 tratamente.
Acestea se efectueaza la avertizare sau la aparitia daunatorului. Volumul de solutie este de 600 l/ha pentru tutun si varza de camp si de 1000 l/ha pentru celelalte culturi mentionate.
Durata  de protectie este de 18-20 zile de la aplicare. Perioada de pauza este de 3 zile la castraveti, pepeni, tomate camp si solar, 7 zile la varza si 21 zile la tutun.
La prepararea solutiei flacoanele se agita bine inainte de golirea in rezervorul instalatiei de stropit!
Dupa golire, recipientul se clateste de trei ori cu apa; solutia obtinuta se toarna in rezervorul instalatiei de stropit.

vineri, 7 iunie 2013

Helpic Spray impotriva capuselor

Helpic Spray impotriva capuselor asigura protectie impotriva insectelor pâna la 6 ore.
In cazul activitatilor îndelungate pe un teren unde exista pericolul de a se gasi capuse se recomanda o noua utilizare dupa 3-4 ore, în mod special asupra zonelor de piele supuse frecvent frecarii cu îmbracamintea (pantaloni si centura).
Datorita compozitiei speciale, spray-ul este rezistent la apa si eficace chiar si în cazul transpiratiei abundente.
Este adaptat utilizarii de catre copii si persoane­le cu pielea sensibila.
Lichidul se va pulveriza uniform pe corp si se va frectiona usor.
Utilizare: Se vor frectiona si partile corpului acoperite cu mate­riale subtiri, deoarece capusele pot patrunde si sub îmbracaminte.
Lichidul poate fi utilizat si asupra materialelor textile.
Este recomandat sa testati înainte gradul de patare pe o parte ascunsa a materialului.
Centrul pentru Terapie Controlata din Viena, Austria certifica faptul ca reducerea disconfortului cauzat de muscaturile sau intepaturile insectelor este de 270 de ori mai rapida ( de exemplu: durerea provocata de intepaturile viespilor poate dura pana la 5 ore si jumatate, in timp ce in cazul utilizarii lui Helpic dureaza intre 1 si 2 minute) .

joi, 6 iunie 2013

Detergent pentru spalarea si predezinfectia instrumentarului chirurgical si de diagnostic, microbicid puternic si rapid, bactericid, virucid, algicid, sporicid, activ in mediul acid si alcalin.

Desogerm 3A Net 1L
Detergent pentru spalarea si predezinfectia instrumentarului chirurgical si de diagnostic, microbicid puternic si rapid, bactericid, virucid, algicid, sporicid, activ in mediul acid si alcalin.
Aspect: lichid limpede, incolor, putin spumant, cu miros specific.
Compozitie: amestec de saruri de amoniu cuaternar, aldehide, tensioactiv nonionic.
Caracteristici:
Densitate: 1.0-1.1 g/ml
pH: -6
Produsul imbina actiunea de dezinfectare cu cea de spalare.
In concentratie de 5% are actiune bactericida si fugicida dupa 5 minute de contact.

Indicatii de utilizare:
Se foloseste la spalarea si dezinfectarea preliminara a instrumentarului medical, inainte de dezinfectarea definitiva.
Pentru utilizare, se prepara o solutie de lucru 10% DESOGERM 3A NET in apa.
Este recomandat ca solutia astfel obtinuta sa fie folosita in maxim 23 zile de la preparare. Instrumentarul se scufunda in solutia de lucru si se spala cu o perie pana la indepartarea completa a sangelui si resturilor organice etc.
Se clateste apoi cu multa apa de la robinet, dupa care se poate trece la sterilizare du Desogerme 3A sau BIONET AG.
Valabilitate:
Doi ani, depozitat in ambalajele originale, la temperaturi intre 10-30 grade Celsius.
Aviz Ministerul Sanatatii

miercuri, 5 iunie 2013

Insecticidul Taifun+ ce combate insectele zburatoare( muste, tantari, molii, fluturi, gaze) si taratoare ( gandaci, plosnite, purici, furnici , paianjeni, acarieni, capuse, etc).

Insecticidul Taifun+ combate insectele zburatoare( muste, tantari, molii, fluturi, gaze) si taratoare ( gandaci, plosnite, purici, furnici , paianjeni, acarieni, capuse, etc).  Insecticidul Taifun + poate fi utilizat in spatii de alimentare, spatii de locuit, spatii industriale, birouri, domeniu public.
Solutie aplicata:

- 40 ml/1000 ml apa - insecte taratoare
- 20 ml/1000 ml apa - insecte zburatoare
Contine substantei active: D.D.V.P.18% Permehrin 8% Deltamethrin 2%
Important!
Este eficient in minim 60 de zile, acest timp poate creste in functie de tipul spatiului si respectarea conditiilor de igiena.
Observatii:
Tantarii sunt insecte cu metamorfoza completa , care au un ciclu de viata aparte.
Cele mai multe dintre ele necesita prezenta apei ca un factor-cheie pentru intregul ciclu de viata de dezvoltare.
In general tantarii sunt o specie de  insecte care s-au adaptat foarte bine mediului urban.
Exista sute de specii de tantari diferite, fiecare prezinta particularitatile sale biologice.
Prezenta unor probleme cauzate de tantari este  usor de diagnosticat(existenta de muscaturi de obicei pe timp de noapte).
In general femela tantar este cea care inteapa pentru a putea genera urmasi.Ea isi injecteaza saliva care contine mai multe proteine impiedicand coagularea sangelui in timpul muscaturii.
Multe din aceste proteine poate provoca reactii in sistemul nostru de imunitate provocand diverse alergii.
Simptomele alergiilor sunt: febra,ameteli,confuzie, durere stomacala, dificultate in respiratie, dureri de cap, hematoame.

luni, 3 iunie 2013

Insecticid foarte puternic, de soc si remanenta ce combate orice insecta taratoare si zburatoare

Amestec sinergizant de 2 piretroizi de sinteza, agenti de parfumare, agent tensioactiv, alcool. Total substante active: 24%

Caracteristici: 
Densitate la 200 C : 0,85 + 0,05 g/ml
Indice de refractie la 200 C : 1,41 + 0,01 Substantele bine alese din compozitia FORTTOX TP confera acestuia actiune de soc si remanenta foarte buna asupra insectelor zburatoare si taratoare dupa cum urmeaza :
- Actioneza prin scoaterea acestora din ascunzisuri, caderea lor rapida si in final moartea lor.
- Se remarca prin remanenta deosebita, este foto-stabil, rezista bine in mediu apos.
- Inhiba degradarea enzimatica a a unor substante in corpul insectelor, marind astfel eficienta insecticidului.
- Contine substante sinergizante, repulsive pentru insecte.

Indicatii de utilizare :
Datorita faptului ca FORTTOX - TP nu are miros si are o toxicitate redusa pentru om si animale ( face parte din grupa IV ) se recomanda cu precadere pentru spitale, hoteluri, spatii comerciale, incinte din domeniul industriei alimentare ( in general spatii unde prezenta unui miros neplacut de insecticid ar putea fi o sursa de disconfort ) si bineinteles oriunde este necesara efectuarea unei dezinsectii.
Produsul FORTTOX-TP este foarte eficient in combaterea gandacilor, mustelor, moliilor, furnicilor, puricilor, paduchilor, paianjenilor precum si a altor insecte.
Produsul nu prezinta pericol pentru sanatatea publica daca este utilizat conforl instructiunilor de folosire.

Dilutii recomandate:
- 100 ml produs la 5 respectiv 7 litri de apa pentru un grad mare de infestare
- 100 ml produs la 10 litri de apa pentru o infestare slaba
Solutia de lucru obtinuta se pulverizeaza imediat pe suprafete cu ajutorul unei pompe.
Rata de aplicare: 40 ml solutie de lucru pe MP

Precautii: Nu se stropesc persoane, animale, plante, tacamuri, vesela si alimente.
Personalul care aplica produsul trebuie sa poarte echipament de protectie si de asemenea sa evite contactul cu pielea si ochii. Nu se mananca si nu se bea in timpul manevrarii produsului. Se depoziteaza ferit de copii, departe de surse de caldura si se evita flacara deschisa. In caz de contact accidental , se spala locul atins cu multa apa iar daca efectele contactului persista se consulta medicul de specialitate aratand eticheta produsului. In caz de ingerare se va clati gura . Nu se administreaza vomitiv si se solicita imediat asistenta medicala. Se evita deversarea produsului in reteaua publica de canalizare, in mediul acvatic, pe pamant, etc. Deseurile si ambalajele contaminate se duc in locuri prevazute pentru depozitare deseuri chimice.

Mediu: Produsul utilizat in conditii normale nu prezinta un pericol pentru sanatatea publica

Valabilitate: Doi ani, depozitat in ambalajele originale, nediluat cu apa.
Observatii:
Gandacii de bucatarie sunt micile vedete nedorite ale bucatariilor noastre. Ii gasim pe gresie, pe la colturi, prin chiuveta si uneori, in zilele cele mai bune, chiar si in cafea.
Ne populeaza bucatariile fara sa ne ceara voie, iar cei care reusesc sa scape de ei se pot considera niste fericiti.
In mod ciudat, chiar si cea mai curata casa poate avea gandaci; datorita depozitelor de zahar, grasime sau alte substante in locuri greu de ajuns, in crapaturi, in spatele frigiderului sau aragazului, gandacii gasesc o sursa de hrana si incep sa se inmulteasca cu repeziciune.
Mai mult decat niste insecte nedorite, gandacii de bucatarie pot reprezenta un adevarat pericol: anumite specii de gandaci sunt cunoscuti pentru transmiterea unor boli ca salmonelozele, dizenteria si gastroenterocolita.
Mai mult decat atat, in momentul in care ‘naparlesc’, pielea lor poate fi purtata prin aer si poate cauza reactii astmatice adultilor dar mai ales copiilor.
Gandacul de bucatarie isi incepe viata ca ou; din acest ou, nimfa trece prin mai multe etape pana ajunge la maturitate, timp de cateva luni.
Gandacii de bucatarie se odihnesc ziua in locuri ascunse, de unde ies noaptea pentru a se hrani; ei au un simt olfactiv foarte puternic si instincte de supravietuire deosebite.
Daca vei vedea un gandac in timpul zilei in bucatarie, inseama ca ai o problema serioasa cu aceste insecte.

duminică, 2 iunie 2013

Tratament universal al semintelor.


Produsul Vitavax 200 FF, cu formularile sale specifice omologate in Romania este unul din produsele cele mai renumite in familia produselor de tratament samanta existente. Acesta asigura culturilor de cereale, porumb si floarea-soarelui o protectie deosebita impotriva bolilor de sol sau a celor cu transmitere de samanta.
Produsul combate o gama larga de boli, transmise prin samanta sau sol, stimuleaza germinatia si cresterea plantulelor, sporind rezistenta culturii a conditii de stres.


Cultura
Agentul patogen
Doza
Malura comuna (Tilletia spp.)
2,5l/tona
Fuzarioaz (Fusarium spp.)
Taciunele zburator (Ustilago nuda)
3,0l/tona
Sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)
Caderea plantutelor (Pythium spp.)
2,5l/tona
Fuzarioza (Fusarium spp.)

Mod de utilizare: Tratamentul semintelor cu Vitavax 200 FF se efectueaza cu masinile recomandate de producator sau cu cele existente in dotare, bine reglate, astfel incat sa se asigure acoperirea uniforma a semintelor si respectarea stricta a dozei recomandate.
Pentru Vitavax 200FF, la fiecare 1,0l de produs se adauga 1,0-4,0l apa, in functie de masina de tratament utilizata, aceasta asigurand o buna acoperire si protectie. Produsul se aplica pe o samanta de buna calitate, cu o umiditate de maxim 15%.

Timp de pauza: Semintele nu se folosesc la furajarea animalelor in cazul in care nu au fost insamantate, dar plantele rasarite pot fi utilizate ca si furaj la cateva zile de la rasarire. Timp de pauza recomandat: 21 zile.
Compatibilitate: Este compatibil cu pulberile umectabile fungicide sau insecticide. Nu se va amesteca cu produse puternic alcaline sau cu concentrate emulsionabile. Nu este compatibil cu formularile lichide fungicide pentru tratamentul semintelor. Testati pentru siguranta compatibilitatea fizico-chimica a produselor.